De beste stad.

Toch wel bijzonder om te lezen maar Amersfoort is in de race voor de titel ‘beste stad van Europa’.
De Keistad strijdt in de finale tegen het Spaanse Estepona en het Engelse Exeter.
De jury bracht op 13 en 14 september een bezoekje aan Amersfoort.
Zij beoordelen de stad op een flink aantal aspecten, waaronder woningbouw, mobiliteit, sociale cohesie en stedenbouwkundige keuzes en oplossingen.
Op woensdag 9 november wordt de uitslag bekendgemaakt.
Elk jaar worden de Urban Awards uitgereikt door de Academy of Urbanism, een internationaal netwerk van stedenbouwkundigen, economen en architecten.
De leden van deze organisatie nomineren zelf steden uit heel Europa.
Maar hoe groot is de kans dat Amersfoort wint? ,,Dat is natuurlijk lastig te zeggen, maar de jury uit Ierland, Engeland en Duitsland was tijdens haar bezoek enorm onder de indruk van Amersfoort’’, vertelt Dennis Sille van Citymarketing Amersfoort.
,,Niet alleen van de stad, naast het centrum heeft de jury ook uitgebreid gebieden als de Wagenwerkplaats, De Nieuwe Stad en Kattenbroek en Vathorst bezocht, maar zeker ook van de vriendelijke openhartigheid van de bewoners en ondernemers die ze tijdens die dagen hebben gesproken.’’


Beste stad van Europa? Kattenbroek en Vathorst zijn Amersfoorts geheime wapen.

16 gedachten over “De beste stad.

  1. John

    Ik weet niet wat ik van zulke nominaties moet vinden, Hans. Ik weet ook niet of inwoners er blij mee moeten zijn. Stel dat het er stervende druk wordt door toeristen. Dan heb je als stad toch extra werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *