Trekclipje.

Deze zondag een uitvinding waarmee je ook een concervenblik kunt openen.
Vorige week ging het over de blikopener.
Vorige week veel reacties over de nieuwe mogelijkheid om een conservenblik te openen via een trekclipje.
Zo kwam ik terecht bij een uitvinding gedaan in België.
Citaat:
Mijn uitvinding heeft betrekking op bepaalde verbeteringen in blikopeners van het type met een
De uitvinding betreft een hersluitbaar (drankblik)deksel omvattend een bij voorkeur metalen deksel met een scheurgroef en een eerste en tweede bevestigingselement, waarin aan het eerste bevestigingselement een treklip is vastgemaakt, de trekclip een bedieningseinde heeft dat met de hand kan worden opgeheven weg van het deksel en een werkzaam einde heeft gelegen tegenover het bedieningseinde en gepositioneerd in het gebied van de scheurgroef om bij het opheffen van het bedieningseinde kracht te zetten op het deksel en de scheurgroef te openen daarbij voorziend in een giet- of drankopening en een uitgescheurd deksel deel, met het kenmerk, dat het tweede bevestigingselement bovenaan het deksel het bedieningseinde van de trekclip kan opnemen en langs onder aan het deksel een veerelement opneemt, waarin het deksel door herpositionering van het uitgescheurde deksel deel in de voornoemde opening middels het veerelement en opname van het trekclip uiteinde middels het tweede bevestigingselement opnieuw kan worden gesloten.
Einde citaat:


Concervenblik met trekclipje en afsluitbare deksel.

Een uitvinding van Erwin Vanderstraeten Gentbrugge België.
Onder BE – Octrooi 1.024.800A1.
De uitvinding werd gepatenteerd op 10 juli 2017.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: patentimages.storage.googleapis.com

De uitvinding, blik met trekclipje en afsluitbare deksel.


Van blik tot blik sluitmachine.

14 gedachten over “Trekclipje.

  1. Mirjam Kakelbont

    Weet je dat ik altijd ruzie heb met zo’n bliklipje? Het breekt af, of het draait (op een conservenblik) niet goed rond. Meestal leg ik als waarschuwing de blikopener vast klaar. Maar ik had het niet kunnen bedenken!

  2. Noortje

    Ik vind die trekclipjes tegenwoordig niets meer nadat ik wat problemen met mijn handen heb. Dan maar een speciale blikopener gebruiken. Blikjes met frisdrank kan ik zelf niet meer openmaken maar er is altijd wel iemand die me wil helpen.

  3. rietepietz

    De omschrijving is vreselijk ingewikkeld, het lijkt moeilijker om iets te omschrijven dan om iets uit te vinden. 😉 Maar die lip openers zijn natuurlijk reuze handig

  4. John

    Het enige wat ik uit blik eet zijn sardientjes. Een enkele keer breekt het lipje en dan moet ik alsnog de blikopener pakken, maar dat is te overzien.

  5. Dorien

    Maakt het blik openen gemakkelijker. Ik gebruik niet vaak dingen in blik dacht ik maar na even nadenken is er altijd dat blik met tomaten…en vast ook andere.

  6. Karel

    ha die Hans
    wat een pracht uitvinding hé , maar wat dacht je van die machines uitvinden en maken , zoals in het leuke filmpje goed te zien is m om de blikjes te vullen en af te sluiten , en dan ook nog eens razend snel

    geniet de dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.