Ochtendspits.

Je hebt wel eens van die momenten dat je ergens loopt op het verkeerde tijdstip.
Zo ging ik ‘s morgens de deur uit om een wandeling te maken en dan plan je geen route je loopt meer op je gevoel.
Zo loop ik op het voetpad dat langs het fietspad ligt, maar het fietspad in niet zomaar een fietspad het is een snelle verbinding van de noord kant van Amersfoort naar het centraalstation.
En op het moment dat ik ga wandelen is het blijkbaar spits op het fietspad.
Oudere, moeders met kinderen in een bakfiets, scooters en ook scholieren op hun fiets met veel gejoel, dus je hoort ze aankomen.
Uit alle straten en paden die op het fietspad aansluiten komen ze tevoorschijn, als muizen bij hoog water, het krioelt er van.
Zo raakt ook het fietspad verstopt en gaan er scholieren over het voetpad fietsen, gelukkig hoor ik ze aankomen.
Maar ze gaan netjes om mij heen door het gras, al glijden ze bijna onderuit, de gang blijft erin.
Een paar honderd meter stoppen ze en sluiten ze zich aan bij klas of school genoten en fietsen na elkaar uitgebreid elkaar te hebben begroet via de Phone, lijkt het, weer verder.
De rust lijkt weer gekeerd denk je, maar de volgende fietsende golf bied zich aan.
Nog even flink doorstappen en ik sla af de stilte te gemoed, maar dan moet ik nog wel even verder van het snelfietspad af zijn, het geluid draagt ver vanmorgen.

10 gedachten over “Ochtendspits.

  1. Morgaine

    Whahahahaha Hans! Zelfs ik weet dat 😛 Pas na half 10 de deur uit of voor half 7 ergens, hahaha Gelukkig kon ik zo het klompenpad op eventueel alleen die oversteek bij de Harley Davidson was even een crime maar daarna rust! 😀

  2. די מריו

    Dat het er veel zijn is nog niet zo erg.. maar dat verkeersregels aan alle kanten geschonden worden is natuurlijk een drama. En dan niet alleen van de jeugd, de volwassenen kunnen er ook veel van. Ik merk toch dat het bij mij lichtelijk een klein.. irritatiepuntje begint te worden.

    Love As Always
    Di Mario

  3. gerry

    Goede morgen hans
    Ik kom jou even met een heerlijk zonnetje een hele fijne dag wensen.
    het is echt wel lekker buiten als je maar een lekkere jas aan hebt natuurlijk.
    Ik heb de verse broodjes alweer binnen en het was erg druk bij de bakker het brood moest nog gesneden worden dus….stonden wij even in de rij nou ook wel weer eens leuk ja toch de wereld is al razend genoeg hoor ik heb de tijd de dag moet je toch vullen hihihihi.
    Maak er een heerlijke dag van
    dikke kus

  4. Peter

    De rust van de natuur, kortstondig verstoord. En dan als je naast elkaar fietst om dan nog even te APP’en met elkaar. Daar ben ik dan te oud voor geworden om dat te begrijpen.

    Fijne dag: Peter.

  5. John

    Haha ja dat heb je bij jullie hè. Hier kan ik gewoon lopen zonder al die spitsgevoeligheden 🙂 In de polder kom ik vroeg niemand tegen. Dat is overdag al amper, dus zo vroeg al helemaal niet. Een enkle keer eens iemand die met de auto zijn hond komt uitlaten.

  6. Ferry & Jacqueline

    Ochtendspits is heel vervelend geval. Wij zien altijd drukte op de wegen. Spitsuren noem je dat tegenwoordig. Dan gaan kinderen ook naar school toe. In de treinen is dan ook behoorlijk druk op spitsuur.
    Bij sommige fietspadden is dan lekker rustig om te fietsen. Dat is ook de beste om te doen. Maar het is niet altijd zo.
    Fijne dag Hans.

Reacties zijn gesloten.