Bonnie Tyler – Lost in France.

Voetbal, de Tour the France er is veel te doen in Frankrijk, je zou jezelf kunnen verliezen.
Daar zong de uit Wales afkomstige zangeres met een nogal rauw stemgeluid in 1976 al over met het nummer ‘Lost In France‘, de Gouden terugblik van deze week in de Bankshow.
Gaynor Hopkins werd bekend als zangeres onder haar artiestennaam Bonnie Tyler is geboren in Wales in het dorp Skewen op 8 juni 1951 en viert vandaag haar vijfenzestigste verjaardag.
In de jaren ’70 en begin jaren ’80 scoorde ze een aantal hits met o.a. ‘Lost In France’, ‘It’s A Heartache‘ en ‘A Rockin’ Good Way‘.
De Gouden terugblik van deze week ‘Lost In France’ werd als single uitgebracht in september van het jaar 1976 door RCA Records, geschreven door haar producenten en songwriters Ronnie Scott en Steve Wolfe.
Het was Tyler’s tweede single en de eerste hit in de hitlijsten van haar carrière die ook op haar debuutalbum ‘The World Starts Tonight‘ verscheen.
In de teksten is ze in een roes als de gevolgen van de liefde.
Het lied werd geprezen door critici, hoewel sommigen de voorkeur gaven aan haar follow-up single ‘More Than a Lover‘, deze had een controversieel karakter.
‘Lost In France’ was een commercieel succes en werd bekroont met zilver door de BPI (British Phonographic Industry) voor de verkoop van meer dan 250.000 stuks.
Kort na de release van het nummer onderging ze een operatie om knobbeltjes van haar stembanden te laten verwijderen.
De opgelegde rustperiode van zes weken, die ze had opgelegd gekregen door haar arts volgde ze niet op, het gevolg was een permanente raspende stem.
Maar deze week is ze gewoon helder bij stem de de Gouden terugblik van deze week in de Bankshow.

9 gedachten over “Bonnie Tyler – Lost in France.

Reacties zijn gesloten.