Linda Ronstadt – You’re no good.

Het was gisteren een leuke dag, positieve jongeren gezien die met hun toekomst bezig zijn.
Dat doet me goed omdat te zien en te horen vooral omdat er nog al eens negatief wordt gedaan over de ontwikkelingen in de maatschappij.
Maar voor mij toch wel een heel vermoeiende dag en bij thuis komst kon ik geen pap meer zeggen.
Het slingeren in de trein en het bekijken van de tentoonstelling zijn niet zo goed voor mijn rug, maar is het meer dan waard geweest.
Eigenlijk geld de tekst van de Gouden terugblik niet voor de leerlingen en docenten van het Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Amsterdam.
Maar Linda Marie Ronstadt is in Tucson Arizona geboren op 15 juli 1946 en ze is een Amerikaanse zangeres, die in de jaren zeventig doorbrak met door pop beïnvloede countryrock en onder haar artiesten naam Linda Ronstadt is ze bekend geworden.
Vandaag 15 juli viert ze haar verjaardag en ze is 70 jaar geworden.
Ronstadt is een vooraanstaande popzangeres van de jaren zeventig en om die reden wordt ze dan ook wel ‘The First Lady Of Rock’ genoemd.
Samen met haar vrienden Kenny Edwards en Bob Kimmel vormt ze daar het country-trio The Stone Poneys.
Het nummer “Different Drum”, geschreven door Michael Nesmith van The Monkees, wordt in 1967 een Amerikaanse hit, maar een jaar later besluit Linda een solocarrière te starten, dat resulteert in weinig overtuigende country-rock, al bevat het album ‘Silk Purse‘ met het nummer ‘Long Long Time‘ dat wel als singletje een succesje wordt.
Met ingang van het sublieme album ‘Heart Like A Wheel’ gaat ze nauw samenwerken met Peter Asher die voorheen bij Peter & Gordon zat, hij wordt haar producer en zal tevens haar zaken gaan waarnemen.
Dank zij hem vindt Ronstadt haar definitieve stijl, en zal de verkoop van haar platen voortaan in de miljoenen lopen.
Artistiek gezien overtreft ‘Simple Dreams’ zelfs ‘Heart Like A Wheel’, het is misschien wel de plaat van haar leven, in die zin dat zij daarop getuigenis aflegt van haar toewijding voor de muziek en haar berusting in de eigen onmacht om een liefdesrelatie duurzaam te houden.
Het jaar erop in 1975 komt haar single ‘You’re no good’ uit, een cover van een hit van ‘Betty Everett‘.
Het nummer is terug te vinden op het album ‘Heart Like a Wheel’, waarop Linda Ronstadt is geslaagd een perfecte balans te vinden in de door haar persoonlijk ontwikkelde stijl van country en folk rock gemengd met popmuziek van een hoge kwaliteit.
Het album en de singles vonden veel weerklank in de jaren 70 en werden in zeer grote aantal verkocht.
Een goede keuze van nummers van hoge kwaliteit die met uitstekende muzikanten worden uitgevoerd maken dit album tot een van de allerbeste die Linda Ronstadt heeft gemaakt in haar rijke muziekcarrière.
Hoogtepunten op het album zijn het nummer ‘Dark End of the Street’, het openingsnummer ‘You’re no Good’ en het titelnummer ‘Heart Like a Wheel’, geschreven door ‘Anna McGarrigle‘.
Het nummer ‘You’re No Good’ is deze week de Gouden terug blik in de Bankshow, het was haar eerste bescheiden hit in de Nederlandse Top40.

5 gedachten over “Linda Ronstadt – You’re no good.

 1. willyduvel

  Soms stel ik mij de vraag :wie zijn wij om te oordelen ?, en ……………………….vind ik daar niet direct een antwoord op Zou he t kunnen dat door de ouderdom …………………….Bulshit Hans Alles nemen zo als het komt Grts

 2. Lies

  Knappe muziek, Hans, met helaas (!) een heel toepasselijke titel…
  Blij dat je ’t goed stelde bij zoon. ‘k Moet tegenwoordig ook recupereren na ‘feestjes’… !
  Lie(f)s.

 3. John

  Natuurlijk is niet alles kommer en kwel in de maatschappij. En ook slechts op bepaalde vlakken. Jongeren willen net zo goed een goeie toekomst zoals wij dat wilde en willen.

Reacties zijn gesloten.