Ferdi Bolland Band – Stop The Fire.

Ferdi Bolland viert vandaag 5 augustus 2016 niet alleen zijn verjaardag, nee hij viert ook zijn vijfenveertig jarige jubileum jaar, hij wordt 60 jaar.
Hij startte zijn jubileumjaar met release ‘Stop the Fire‘ van Ferdi Bolland Band.
Deze single is de voorloper van een nieuw album dat volgend jaar op de markt moet komen.
De song is een modern protestlied tegen de algehele malaise in de wereld van vandaag, overal waar je kijkt is er oorlog, terreur en ellende.
In 2009 had Ferdi Bolland Band al plannen om een nieuwe Nederlandse band te lanceren.
De band zou de naam The Netherlands krijgen melde Ferdi Bolland Productions.
Dit jaar markeert het 45-jarig jubileum van songwriter, producer en muziekondernemer Ferdi Bolland in de muziek- & entertainmentindustrie.
Zijn eerste hitsingle “Summer of 71” die hij samen met zijn broer Rob met hun band Bolland & Bolland uitbracht op 15-jarige leeftijd, tijdens zijn schoolperiode in Den Haag.
Daarna volgden er als songwriter en producer hits in Nederland en vooral veel internationaal, met nummer 1 hits in meer dan 40 landen o.a. Amerika en Groot Brittannië.
Zo is de teller in de loop der jaren opgelopen naar meer dan 70 miljoen verkochte geluidsdragers wereldwijd, een hele serie prestigieuze prijzen en zo’n 200 gouden- en platina platen.
Naast muziekproducties en hitsongs was Ferdi ook succesvol met o.a. musicals als “Falco meets Amadeus”, deze trok meer dan 1.5 miljoen bezoekers in Duitsland en dan ook nog de Stage Entertainment musical hit “3 Musketiers” in Nederland, Duitsland en Japan.
Voor de komende jaren staan veel nieuwe projecten op de agenda, waaronder een nieuwe musicalproductie voor Duitsland en de lancering van het internationale platenlabel FB Records met een aantal sterke nieuwe acts.
Ferdi zegt: “Ik heb me voorgenomen om in mijn jubileumjaar alleen maar leuke dingen te doen en zelf weer de studio induiken voor eigen opnamen stond al jarenlang hoog op mijn wenslijstje, het was er door te veel drukte alleen steeds niet van gekomen.
Deze single en videoclip opnemen met Ferdi Bolland Band was inspirerend en er volgen nog meer interessante projecten de komende jaren”.
Op 10 februari 2014 tekent Ferdi Bolland en Warner Chappell Music directeur Arno van Berkel een wereldwijd partnership contract .
Met deze deal beheert Warner Chappell Music een deel van de muziekuitgeverrechten van de “back catalogue” van Ferdi Bolland Songs, waaronder veel succesvolle songs en grote wereldhits.
Op zondag 31 juli van dit jaar was er een reünie van beide broers door dood van “Phil Everly”, ze hebben toen voor één keer weer samen gezongen in het programma Nieuwsuur.
De reden was wel dat de gebroeders vroeger veel liedjes van "The Everly Brothers" hebben gezongen.
“Dat was onze leerschool, we kunnen al hun liedjes zingen.” zegt Rob.
Net als The Everly Brothers botsten Bolland & Bolland enige tijd geleden met elkaar, waardoor er een eind kwam aan hun samenwerking.
Deze week kies ik als gouden terugblik zijn eerste top 40 notering, die hij samen met zijn broer had, namelijk “Summer Of ’71”.
Want in eerste instantie worden ze beschouwd als navolgers van Simon & Garfunkel en ontwikkelen Rob en Ferdi Bolland zich vanaf begin jaren zeventig van zoetgevooisd zangduo tot veelzijdig songschrijvers- en producertandem.

9 gedachten over “Ferdi Bolland Band – Stop The Fire.

  1. Mirjam Kakelbont

    Jammer dat de broers gebrouilleerd zijn. Ze hebben samen mooie muziek gemaakt. Deze ken ik niet maar ik vind ‘m prachtig. En laat ‘m helemaal uitspelen. Dank je, Hans ♥

  2. Morgaine

    Jeetje, ik heb die namen lang niet gehoord Bolland en Bolland, waar ze in de eighties altijd en overal opdoken met lang haar zelfs volgens mij, hahahaha Weet het niet meer zeker hoor.

    Maar dit nummer ken ik helemaal niet en summer of ’71, het jaar dat mijn ouders huwden, en dat ik onderweg was in de zomer, en in de herfst eruit kwam, lol…

    Ik ben echt gezaaid in de lente 😉

    X

  3. די מריו

    Ik ken dit nummer niet, wel de muzikanten, maar dan voornamelijk als producenten van andere liedjes voor andere artiesten.

    Love As always
    Di Mario

  4. John

    Dut is echt een nummer uit die tijd. Lekker even helemaal afgeluisterd want ik kan dit wel waarderen zo nu en dan.

Reacties zijn gesloten.