Karin Kent – Dans je de hele nacht met mij?

Voor de Gouden terugblik een update van de operatie die zoon 3 heeft ondergaan.
Gisteren schreef ik er al over de kaakverbreding.
Gisteravond rond een uur of zeven werd ik gebeld en gelukkig is de operatie van zoon goed verlopen,
hij had tijd nodig om bij te komen en lag een aantal uur de uitslaapkamer.
Tevens droeg hij het koel, drukmasker en zijn kaken staan vast.
deze fase heeft hij goed doorstaan, nu de rest nog.
Gelukkig staat hij niet alleen.

Dank iedereen voor het medeleven en de belangstelling.
Matthijs vind dat ook erg fijn.


Janneke Kanteman, ze is geboren op 11 november 1943 in Amsterdam.
Vandaag viert ze haar drieënzeventigste verjaardag en ze werd bekend onder haar artiestennaam Karin Kent.
In het begin had ze nauwelijks succes, maar na haar optreden op het Knokke-festival met “Dans je de hele nacht met mij” begon, voor de aan de Tweede Helmersstraat 27III in Amsterdam wonende zangeres een weliswaar kort maar zeer lucratief bestaan als tiener zangeres.
Nadat zij enige tijd had gezongen in de band van haar neef, de Flying Tigers ging ze in 1966 solotoer verder met haar zang carrière.
Ze bracht enkele singles uit maar die waren niet erg succesvol.
Maar haar succes begon in 1966 op het Songfestival van Knokke , daar trad ze op met groep andere artiesten bestaande uit Martine Bijl, Ronnie Tober, Margie Ball en Janneke Peper.
Daar zong Karin haar liedje “dans je de hele nacht met mij?”, het door John van Olten vertaalde nummer "dance mama, dance papa, dance" van Burt Bacharach en Hal David.
Op 13 augustus 1966 bereikt het liedje de eerste plaats in de Veronica Top 40 en was daarmee de eerste Nederlandstalige nummer één hit uit de geschiedenis van de top 40.
Karin probeerde daarna nog door te breken met het Engelstalig repertoire, maar had daarmee niet veel succes, ondanks dat stukken niet slecht klinken en lekker vlot zijn.
En dan is het erg jammer te bedenken, dat Phonogram Karin niet echt de kans heeft gegeven zich verder te ontplooien, misschien is het wel de reden geweest dat ze uiteindelijk is gestopt.
Het carnavalsliedje "Jelle zal wel zien", een Nederlandstalige bewerking van “Yellow submarine” van The Beatles op een tekst van Wim Kan, verwijzend naar toenmalig minister van financiën Jelle Zijlstra, was in 1967 haar laatste wapenfeit in de muziek.
Ook haar versie van “De Bostella”, aan het einde van 1967, moest het afleggen tegen de versie van Johnny & Rijk, die ermee op de eerste plaats van de Top 40 kwamen, maar helaas de versie van Karin flopte net als haar come-back in 1975.
Maar het nummer “dans je de hele nacht met mij” is de Gouden terugblik in de Bankshow van deze week.

15 gedachten over “Karin Kent – Dans je de hele nacht met mij?

  1. Suske

    Ik wil nog wel met die dame dansen maar ik vrees dat het niet meer de hele nacht zal zijn.
    Nogmaals sterkte en beterschap voor je zoon gewenst.

  2. Haba

    Goede morgen Hans, ja ik zit nu gelijk weer met dat liedje in mijn hoofd, dus straks zit ik zingend achter het stuur op weg naar het zwembad. 🙂
    Bedankt voor je reactie bij mij, je was in de spam beland, dat gebeurt tegenwoordig vaker met reacties , maar ik heb je opgevist dus dat is weer in orde.
    Bij mijn buurmeisje hadden ze de onderkaak op twee plekken doorgezaagd en die werd een beetje uit elkaar getrokken om nieuw bot te laten vormen, eerst ook een tijd met beugels geprobeerd, dat lukte niet.. Al met al een pijnlijke toestand . Maar bij haar is alles piekfijn in orde gekomen, ik hoop dat het bij je zoon ook allemaal weer goed gaat komen.

  3. Sjoerd

    Nog een lange weg te gaan, maar een goed begin is het have werk… De liedjes van Karin Kent kan ik me nog goed voor de geest halen, maar in die tijd stond dit niet echt in mijn te beluisteren genre…

  4. די מריו

    Ik denk dat zoonlief voorlopig niet meer de hele nacht danst. Top dat het goed is gegaan. Sterkte jongen. Ik hoop dat het allemaal meevalt.

    Love As Always
    Di Mario

Reacties zijn gesloten.