André Hazes – Mamma.

Vandaag is de Gouden terugblik Andreas Gerardus Hazes, hij is geboren in Amsterdam
op 30 juni 1951 hij was een Nederlandse volkszanger die vanaf de late jaren 1970 populair was met zijn eigentijdse vorm van het levenslied, hij is bekend geworden onder zijn artiestennaam “André Hazes”.
Vanaf het beging dat ik hem hoorde raakte hij een gevoelige snaar bij me, of dat nu komt dat ik onder de rook van Amsterdam ben geboren en de Amsterdamse artiesten graag mocht horen, ik weet het niet.
Maar voor mij had hij het, want niet alleen smartlappen kon hij zingen, maar André was ook niet vies van een pittig stukje Rock and Roll te produceren.
Om hem een beetje te leren kennen kun je het beste de film “Bloed, zweet & tranen” bekijken.
Het is een Nederlandse film uit 2015, geregisseerd door Diederick Koopal en gaat over het leven van André Hazes.
Zijn ups en downs komen allemaal aanbod, een bewogen document, misschien is het wel de veel of te complex om een Gouden terugblik over hem te schrijven.
Maar even over het nummer wat ik heb gekozen, in 1976 werd Hazes voor de tweede keer ontdekt en deze keer door “Willy Alberti”, nadat hij vele baantjes heeft gehad.
Hazes beschouwde zingen als hobby, maar de plaat “Eenzame Kerst” werd wel zijn eerste hit en werd geproduceerd door “Job Maarse” voor Phonogram en het nummer kwam in de hitlijsten en steeg het van de zestiende naar de eerste plaats.
De opvolgers “De vlieger” en “Mamma” waren bescheiden successen, het laatste nummer is de Gouden terugblik van deze week in de BankShow.

10 gedachten over “André Hazes – Mamma.

 1. willy

  was ook bij ons heel bekend Hans….

  een groot artiest maar smartlappen zeggen me persoonlijk weinig

 2. Morgaine

  Mijn eerste album was ook zijn eerste album voor zover ik ooit begrepen heb, In een discotheek… hahahaha wat was ik nog jong toen en dat nummer heb ik ook gebracht in playback omdat onze hoofdmeester vertrok van onze lagere school in Amsterdam. Ik was achtergrond koor….

  Fijne herinneringen heb ik eraan en ik vond het vreselijk dat Mr. Bongaard weg ging… zie hem nog zo voor me…

  X

 3. red-star.nl

  Iedereen kent Hazes natuurlijk Ook ik. Ik ben er alleen niet echt een fan van. De muziek is op een feestje wel gezellig natuurlijk.

 4. די מריו

  Ik heb helemaal niets met zijn muziek, maar ik ken wel bijna elk nummer. Dat zegt genoeg over hem als artiest.

  Love As Always
  Di mario

Reacties zijn gesloten.