Vliegtuigen spotten.

Het was wel lachen met mijn tweede zoon, die komt zaterdagavond langs om een mooi
houtsnijwerk aan me te geven, daar morgen meer over.
Maar hij bracht ook een bezoek aan mijn hobbykamer en toonde interesse naar wat ik aan het bouwen ben.
Nou dat is dus een luchtvaart ontvanger, hij is bijna klaar.
Ging zondag fout toen ik bij de montage een Ic verkeerd plaatste, maar die is besteld,
een dip momentje.
Zoon zei, weet je pa via een app of de website flightradar24kun je de vliegtuigen volgen.
Dus hij de app geopend op zijn telefoon en via internet de livestream van Schiphol aan gezet.
Raam open gezet, verrekijker erbij en ja hoor, via de app zie je een vliegtuig aankomen, je beluisterd het radioverkeer en je ziet het toestel voorbij komen.
En als je op de de website flightradar24 op het vliegtuig klikt, zie je ook nog eens de bestemming met alle informatie, klik je dan op “3D vieuw” kun je meevliegen met het toestel, je ziet dan de aarde onder je door schuiven en er zit ook een schermpje met een landkaart.
Alle bewegingen die het toestel maken zijn te zien, een prachtige website.
We begrijpen nu wel een beetje de kick van vliegtuig spotter.


Het plaatje van flightradar24.com.

12 gedachten over “Vliegtuigen spotten.

  1. Renesmurf

    Het is jammer dat je links niet openen in een nieuwe website, want er is veel te beleven op internet. Nog even en we zijn overal rechtsreeks bij.

  2. Natasja

    Het opstijgen en lande vind ik geweldig als je er in zit. Hier vliegen de vliegtuigen vaak laag over, soms zo laag dat ik denk dat ze in mijn tuin landen.

  3. Morgaine

    Dat had je vroeger niet, maar toen kwam teletekst en mijn opa en oma onder de rook van Schiphol en staarten van vliegtuigen die bijna de kerktorens leken aan te raken bij dalen vooral, was het op een gegeven moment een sport van mij en mijn nichtje om gewoon vanuit de woonkamer met teletekst voor ons te kijken of een vliegtuig op tijd binnen kwam, we zagen ze dan ook cirkelen en zagen exact welke het was. hahahahaha Mijn opa vond dat niet goed eigenlijk, dus dat deden we stiekem als hij naar de moestuin was bijv. 😉

    X

    PS, onze rode kater, echt rood, heette ook Binkie… die is 18 geworden, in mijn armen gestorven… heeft op mij gewacht die dag…

  4. red-star.nl

    Erg indrukwekkend toch wel als een vliegtuig opstijgt. Ik heb het een paar gezien, maar ga er niet speciaal voor naar het vliegveld.

  5. Yova

    Wij zien landen en opstegen bij ons achter. Ik zie veel vliegtuigen in de lucht gaan. Zelfs uit Engeland ook wel eens. Dan nemen een grote bocht. Dat zien elke keer delfde route nemen. Soms gebeuren ook overheen hier vliegen vooral als slecht weer word. Maakte echt kabaal. Leuk om te weten dat zoveel in de lucht gaat. Het gaat maar door. Willen meer uitbreiden. Belooft wat. Fijne dag.

  6. Kliefje

    Tsja, ieder zijn meug 😉
    Ik ging vroeger wel eens naar Schiphol op de vliegtuigen te zien komen aanvliegen, blijft een machtig gezicht…

Reacties zijn gesloten.