Weekend.

Nog een beetje een kater van het afgelopen weekend, een digitale kater wel te verstaan.
Zondag maar een flinke wandeling gemaakt, is goed tegen de hoofdpijn en opgebouwde
spanning.
Nou, ben nu toch al lekker bezig, dan ook maar dit verhaaltje, wat ik vergelijkbaar al op FB had geplaatst.
Vraag een buurman, ook gek op zeezenders of ik wat leuke programma’s heb.
Ja, zeg ik, geeft me maar een harddisk, zet ik er wel wat op.
Zit ik in mijn video bestanden te zoeken, en zie ik een leeg mapje staan.
Met mijn suffe kop, denk ik laat ik die maar verwijderen, het was vrijdag middag.
Blijkbaar doe ik iets fout want de hele map met video’s is weg.
Normaal heb ik ergens een backup, maar blijkbaar niet van alle video’s van de afgelopen
periode.
Dan maar de zaak terug zien te krijgen met een restore programma.
Onder tussen was het zaterdagochtend zes uur en had alles terug.
Afijn ik viel om van de slaap, maar om 8.30 weer wakker, mijn normale tijd, grrrrrr.
Nou dan na ontbijt de zaak maar op zijn schijf zetten, maak ik de zelfde domme fout als de dag ervoor, vast niet goed uitgerust.
Gelukkig een ander restore programma gevonden en nu was het in een paar uur klaar, had ik eerder moeten bedenken.
Gelijk de laatste programma’s op mijn back-upschijf gezet.
Ik moet deze dingen niet te veel meer doen, lukt me niet meer zo goed.

13 gedachten over “Weekend.

 1. Lies

  Oehhh…, Hans, toch… ‘k Zou ook een nachtje doorsteken, maar wellicht niet met hetzelfde resultaat… Echt eng als zoiets je overkomt…, ‘k mag ’t niet gedroomd hebben…
  Lie(f)s.

 2. Zilvertje

  Lees ik allemaal zaken over back-up, stick, maar hoe dan? Weet jij dat? Mijn Norton houd die ook bij ( denk ik ) maar als alles weg is, hoe vind je het dan terug?

 3. mizzD

  Al maar een gelukje dat je alles weer terug hebt kunnen krijgen!
  En je weet nu tenminste dat je geen ezel bent.. want ‘een ezel stoot zich in het algemeen..’ hahahaa!
  Groetjesss!

 4. Peter

  Ik heb al jaren een paar grote USB sticks waar ik alle belangrijke zaken op zet. Ooit wel eens een crasch gehad met Vista en met de eerste W10. Windows repareren en dan de bestanden weer terug zetten zonder iets kwijt te zijn. Misschien een USB een idee voor je?

 5. די מריו

  Ja.. een backup of een cloud, we kunnen niet meer zonder. Wat een hoop ellende, maar gelukkig heb je het weer terug.

  Love As always
  Di Mario

 6. John

  Ik zet eigenlijk bijna alles in de cloud. Ik heb vanwege mijn office 365 een terra aan HD ruimte bij Microsoft en daar past heel wat op. Ik bewaar overigens ook weer niet alles. Sommige dingen heb je nooit meer nodig.

 7. Sjoerd van bVision

  Ik heb in het weekend ook een back-up gemaakt van al mijn bestanden. Wel zo veilig. Ik gooi nooit iets weg, tenzij ik er een back-up van heb. En die back-up kopieer ik op een andere schijf. Dubbel genaaid houdt beter…

 8. Zilvertje

  Ben ik niet de enige, ik heb vaak dat ik mijn kalender invul op de pc om maar niet te vergeten en in plaats van opslaan, druk ik op de vullisbak en zo draai ik meer dingen om, of sta ik in de keuken om wat te halen, maar weet ik niet meer wat, of mijn vingers willen typen, maar weet ik even niet meer waar de letters zitten, of mijn pincode, of waar mijn sleutel ligt.

  Gelukkig dat je alles weer gevonden hebt.

Reacties zijn gesloten.