Teddy Johnson & Pearl Carr – Sing little birdie.

Deze keer ga ik een flink stuk terug in de tijd, een gewaagde Gouden terugblik voor deze week.
De reden is eenvoudig, de zanger Teddy Johnson die in Londen is geboren op 4 september 1919 hij viert dan zijn achtennegentigste verjaardag.
Hij is een voormalig Brits zanger uit de jaren 50 en 60, die vooral optrad op met zijn vrouw, Pearl Carr die geboren is in Exmouth (Devon) op 2 november 1921 en ook nog steeds in leven is, ze zijn in 1955 gehuwd.
Teddy Johnson zijn werkelijke naam is Edward Victor Johnson en hij had zijn eigen tienerband en was daar in de drummer.
Ook was hij werkzaam als dj bij Radio Luxemburg en bij de BBC, op de televisie had hij een kinderprogramma genaamd “Crackerjack“.
Ook Pearl Carr, die lid van de Keynotes was ook een regelmatige gast op de BBC-radio.
Als het duo Teddy Johnson & Pearl Carr waren ze regelmatig te zien op de televisie en vertegenwoordigde ze het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival in 1959, met het nummer “Sing little birdie” .
Ze behaalde de tweede plaats en herstelde zo de eer van de mislukte poging van Patricia Bredin twee jaar terug.
Deze schok was toen zo groot voor het Verenigd Koninkrijk dat het land een jaar had overgeslagen.
Door het goede resultaat wilden ze een jaar later opnieuw meedoen aan de Britse preselectie, maar Teddy’s broer Bryan Johnson stak daar een stokje voor met het nummer “Pickin’ Petals” en won de selectie en zo werd hij tweede met het nummer “Looking High High High“.
Hun grootste roem komt misschien wel voort uit in de Monty Python’sCommunistische Quiz“, wanneer voorzitter Mao wordt gevraagd om de naam van hun song “Sing little birdie” te noemen.
Teddy Johnson & Pearl Carr scoorde een tweede Britse hit in 1961 met ” How Wonderful to Know” wat een populaire act bleef in het variëteiten circuit tot in de jaren tachtig.
In 1986 was het duo gasten in een aflevering van “This Is Your Life” en in 1987 waren ze de sterren in de revival show van Stephen Sondheim’s Follies musical.
Daarna werd het stiller rond het duo, maar deze week zijn ze de Gouden terugblik in de Bank Show.

13 gedachten over “Teddy Johnson & Pearl Carr – Sing little birdie.

 1. Matroos Beek

  Ik was nog niet geboren, toch heb ik het gevoel dat ik in die jaren al leefde… ik kan het niet verklaren… maar de 50’s lijken me heerlijke jaren geweest… na die verschrikkelijke oorlog in de jaren veertig.
  Vrolijk stel in ieder geval!

 2. Zilvertje

  Wat een mooie bijdrage. Wat klonk alles toch mooi met een echt orkest. God zo oud worden, zou er wat in de lucht zitten daar, de koningin is denk 91 of 92 en is nog zo fit.

 3. Peter

  Helaas …: Nooit van gehoord. Maar wel leuk om te zien en vooral jouw info erbij. Bedankt maar weer voor de moeite.

 4. SUSKE

  Ik herinner me dit nummer niet en ook hun naam doet me geen belletje rinkelen.
  Dat ze nog lang samen mogen optreden en zingen.

 5. John

  Voor mij was dit een totaal onbekend artiest Hans. Ik denk ergens dat ik het liedje wel eens voorbij heb horen komen, maar weet het niet zeker.

 6. Yova

  Ik was niet eens geboren. Ik zou niet weten. Wel leuk om te luisteren naar deze koppel. Ze zijn heel lang samen. Poeh… Echt heel verliefd stel!!!!
  Fijn weekend.

 7. די מריו

  Je snapt natuurlijk wel dat ik dit nummer absoluut niet ken. Wat een leeftijd heeft die man al he. En dan samen optreden met zijn vrouw.

  Love As Always
  Di Mario

 8. mizzD

  Djeeezzz.. 1959.. toen was ik er nog niet eens! 🙂
  Maar wat een sterk koppel.. al zo lang samen.. dat gebeurt niet vaak denk ik.
  Hoewel.. mijn schoonouders zijn ook al in 1956 getrouwd.. en ook allebei nog fit. 🙂
  Groetjesss!

Reacties zijn gesloten.