Linkshandig.

Ik wil niet zeuren hoor, maar als je linkshandig bent leef je in een onaangepaste wereld.
Want alle apparatuur, hulpmiddelen, de poortjes bij het station en voor mij de heren jas en de kraan op je aanrecht zijn ingesteld op rechtshandige mensen.
Zo gebruikte ik de muis van de pc liefst aan de linkerkant, maar soms waren de snoertjes gewoon te kort om dat te kunnen doen, (toen was er nog geen draadloze muis of toetsenbord) .
Thuis namen de kinderen mijn linkshandige gebruik van de muis gewoon over, maar kwamen dan op school of ergens anders in conflict.
Dus besloot ik om de muis rechts van de pc te gebruiken, het duurde even maar is gelukt ik heb me aangepast.
Nou dat denk je, als iets echt lastig is, ja je raad het al, gebruik ik de muis weer linkshandig.
Net als het gebruik van een boormachine, gebruik je die links handig heb je een probleem.
Want aan de linkerkant zit de vergrendel knop, nou daar heb ik in het verleden flinke problemen mee gehad, een boormachine die vergrendeld is en dan vastloopt .
los het maar op als het kreng door blijft draaien.
Wat dacht je van autorijden, vooral in het begin een rechterhand die compleet niet weet wat hij moet doen, was ik maar in Engeland geboren.
Nee het leven van een linkshandige is niet altijd makkelijk, eigenlijk is het altijd aanpassen aan de rechtshandige medemens.
Waarom schrijf ik dit?
Nou ik ben linkshandig en kwam dit you-tube filmpje tegen, laat je verbazen.

11 gedachten over “Linkshandig.

 1. Bertie

  Beide zonen zijn linkshandig. Ze leerden met veel dingen hun rechterhand te gebruiken. Autorijden, computeren, met gereedschap omgaan, het moest wel. Ook bij vakantiebaantjes hadden ze zich maar aan te passen, een bedrijf of boer verwacht dat gewoon.
  Aan tafel hielden we er rekening mee, het was lastig voor ze om rechts naast een rechtshandige soep te eten. 😉

 2. Sjoerd

  Gelukkig kan ik de meeste dingen tweehandig uitvoeren. Dat is wel zo makkelijk. Alleen schrijven kan ik alleen maar rechts…

 3. willy

  het filmpje geeft de problematiek goed weer Hans…

  als rechtshandige sta ik er anders niet bij stil

  prettige dag

 4. Morgaine

  Ik weet het, als je moeder linkshandig is, kan het ook zo zijn dat je dus als rechtshandige de dingen linksom leert en dan in conflict gaat komen met de rechtshandigen, ik dek de tafel dus voor linkshandigen, en krijg altijd een opmerking van mijn pa, maar hij is niet de eerste die dat doet, hahahaha

  En zelf heb ik een linkshandige dochter, dus ja… Wat ik wel fijn vond dus, met opgroeien van haar, dat ik eventueel kon zeggen als mij iets niet lukte om haar te leren in dit conflict van links en rechts? Dat ik zei.. ga maar naar oma, whahahaha

  X

 5. די מריו

  Yaron had vorig jaar zijn rechterarm gekneusd, die schakelde zonder problemen om in linkshandig, maar dat zal wel met de leeftijd te maken hebben.

  Love As Always
  Di Mario

Reacties zijn gesloten.