Het onderzoek.

Alle complimenten voor het Meander medisch centrum, de onderzoeken sloten erg goed
op elkaar aan.
Ik was een uur eerder onderweg gegaan, omdat ik niet wist of ik vanaf de bushalte de
vier minuten naar het ziekenhuis kon lopen.
Als ik vanaf mijn woning moeite zou krijgen om naar de bushalte te komen,
zou ik via een omweg gaan reizen en onderweg overstappen.
Dit alles was niet nodig en ik voelde me redelijk fit en kon het lopend af, net als bij de tandarts als je er heen gaat is je kiespijn over.
Maar het is ook een bepaalde periode dat ik zo benauwd en hartklachten heb, de laatste keer was de derde keer en dat baart me zorgen.
Maar goed, ik was vroeg in het ziekenhuis, langs de informatiebalie om mijn gegevens
up to date te maken.
Werd ik verwezen naar de afdeling cardiologie, melde me daar bij de aangegeven balie en werd vriendelijk ontvangen en begeleid.
Zat net te wachten en werd al geroepen om een echo van het hart te laten maken.
Na dit onderzoek, wat leuk was om te volgen op het beeldscherm, je ziet en hoort toch je eigen hart kloppen, de motor van je lichaam.
Werd er een ECG gemaakt en kwam ik terug bij de gene die mijn gegevens bundelde en
coördineerde.
Ze nam onder andere met me door welke ziekte aandoening en medicijnen gebruik ik had en wat de cardioloog met me zou bespreken.
De cardioloog kwam me ophalen en nam de resultaten van de onderzoeken met me door.
Nou het hart is prima in orde, geen lekkende kleppen of andere enge dingen.
Dan komt de twijfel, is de oorzaak de longen of iets met het hart?
Nou roken doe ik al veertig jaar niet meer, die oorzaak is uitgesloten.
Het is iets met de longen of het hart, dat mag duidelijk zijn.
Als optie is er nog de mogelijkheid dat er iets met de doorbloeding van de hartspier is en dat gaat men onderzoeken via een PET/CT onderzoek.
Dus ik moet nog even wachten of doorbijten tot eind maart om te weten wat er aan schort.
De goede momenten probeer ik door de wijk te wandelen, moet lukken.

16 gedachten over “Het onderzoek.

  1. Natasja

    Jeetje toch een tijdje wachten zeg. Maar zoals Zilvertje ook schrijft, bel eens met je zorgverzekeraar, ik heb dat toen ook gedaan met mijn rug en zij zochten toen een ziekenhuis die mij eerder konden helpen. Succes en sterkte want onzekerheid is vervelend

  2. Morgaine

    Dat is een nadeel van OV, weet ik, ook daar, dat is overal zo, en hier trek ik er ook tijd voor uit als ik naar ziekenhuizen of klinieken moet, dan dwaal ik nog wel even rond voor ik ga melden, of ik meld mij en vraag of ik nog even weg kan… mits de omgeving dat toe laat natuurlijk.

    X

  3. rebbeltje

    Wel balen dat je zolang moet wachten, maar kan ook een goed teken zijn ze vinden je geen spoedgeval.
    Hopelijk verbeterd het in die tijd zodat je wel je gewone leventje kan voortzetten.
    Sterkte ermee

    Groetjes

  4. Mirjam Kakelbont

    Rond blijven lopen met klachten en dan tot eind maart moeten wachten…pffff. Dat wordt een lange zit, Hans. Het is niet levensbedreigend anders hadden ze onmiddellijk een plek voor de ct-scan gereserveerd. Maar het valt allemaal niet mee.
    Ik denk aan je (voor wat het waard is.)
    Liefs, sterkte en beterschap.

  5. Matroos Beek

    Sterkte Hans. Ook ik zat bij de cardioloog deze week voor een ECG, echo en fietsproef. Mijn hart sloeg regelmatig op hol, meestal na het eten, maar ook soms midden in de nacht of bij het opstaan. Er was niks te zien aan mijn hart maar ik moet voorlopig wel een lichte dosis bètablokker nemen. De oorzaak is vermoedelijk allergie, koffie en/of de grote hoeveelheden héél donkere chocolade die ik eet… nu ja, nu niet meer. Ook moet ik het wat rustiger aandoen en proberen om wat meer te slapen. Soms kan ik maar vier uurtjes slapen en is het op. Het komt wel goed. Voel me nu al beter, maar het is de kunst om mij ook wat rustig te houden. 1 maart moet ik terug op controle. De wachttijden bij cardiologen zijn ook hier heel lang… Hou je haaks!

  6. Yova

    Gelukkig is je hart goed. Wat naar dat je last van krijgt. Jeetje dat is lang wachten. Kan je beter niet naar je huisarts vragen of niet eerder kan doen. Die regel wel eens. Is dan niet urgent? Je hebt wel last van Hans. Tegenwoordig is altijd wel lange wachtlijst voor de aan de beurt komt. Hans ik wens je veel sterkte.

  7. mizzD

    Ja, na je verhaal van het over de winkelkarretjes hangen om op adem te komen na je wandelingetje naar de supermarkt, vind ik zó lang wachten op een volgend onderzoek toch echt wel heel erg lang!
    Maar misschien, omdat je déze dag zo goed was, hebben ze gedacht dat dat wel kon?
    Het is al een opluchting waarschijnlijk dat het geen enge dingen zijn als lekkende kleppen, maar ik zou nu toch graag snel doorpakken als ik jou was hoor!
    Groetjesss!

  8. די מריו

    Op zich blij dat dat allemaal goed is, maar wat is het dan wel. Gelukkig gaan ze nog even door. Eind maart, is het ook zo. Het is niet anders. Misschien kun je het nog versnellen.

    Love As Always
    Di Mario

  9. Zilvertje

    Dat is nog best wel lang wachten, zeker als je niet elke keer weet of je een klein afstandje haalt. Bij je zorgverzekeraar kun je hulp vragen, uitleggen wat je probleem is, soms bemiddelen ze dan, zodat je eerder aan de beurt bent. Het kan niet altijd, maar zo ben ik wel eerder geholpen dan men van plan was. Sterkte.

Reacties zijn gesloten.