Cyndi Lauper – Girls Just Want To Have Fun.

Dit weekend geen onbekende zangers uit vervlogen jaren want ze wordt regelmatig in de
Bankshow aangevraagd.
Het gaat om Cynthia Ann Stephanie Lauperdie geboren op 22 juni 1953 en is een Amerikaans zangeres en actrice en wordt vandaag dus 64 jaar.
Ze gebruikte als artiesten naam “Cyndi Lauper” en ze is een bekroonde Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren tachtig bekend werd met een reeks pophits zoals
Girls Just Want to Fun” en “Time after Time”.
Ze werd geboren in het Boulevard Hospital in Astoria, Queens, New York City.
Haar jonge kindertijd bracht ze door in Brooklyn, toen ze ongeveer vier jaar oud was, verhuisde het gezin naar Ozone Park, Queens, waar ze in een woning in spoorwegstijl woonde.
Haar ouders scheidden toen ze vijf jaar oud was en ze werd samen met haar twee broers en zussen opgevoed door haar moeder.
Om het gezin te onderhouden werkte haar moeder als serveerster, maar ze hield ook van kunst en ging vaak met de kinderen naar Manhattan om toneelstukken van onder meer Shakespeare te zien of om kunstmusea te bezoeken.
Cyndi deed het niet bijzonder goed op school, en ze werd naar verluidt van verschillende
scholen gestuurd, ze voelde zich altijd wel een buitenbeentje.
Ondanks haar moeilijke tijden, ontdekte ze al vroeg dat ze een liefde had voor zang en muziek had en zo schreef ze haar eigen liedjes al op 12-jarige leeftijd.
Nadat ze uiteindelijk haar middelbare school diploma had gehaald, nam ze een aantal baantjes aan, zo werkte ze als serveerster, als kantoorassistente en zong zelfs een tijdje in een Japans restaurant.
Belangrijker voor haar was dat ze in die periode ook speelde in een aantal bands, deze waren de voedingsbodem voor haar zangcarrière.
Haar eerste succes had ze met de band “Blue Angel”, die een platencontract kon sluiten en de groep maakte samen met haar een album voordat deze uit elkaar gingen.
Het is tijd voor haar om solo verder te gaan en met haar debuutalbum “She’s So Unusual” komt ze in de hitlijsten.
Met haar aanstekelijke kleding, flamboyant gestileerd haar en haar besmettelijke popmelodieën verraste ze de muziekwereld, ze was een onverwachte verschijning.
Haar eerste solo opname in 1983 verkocht meer dan 6 miljoen exemplaren in de Verenigde
Staten en wereldwijd 16 miljoen en het werd haar eerste hit, “Girls Just Want to Have Fun”.
Het nummer werd voor veel een vrouwen een partysong en de videoclip werd zwaar aangezet bij MTV.
Ze werd razend populair en scoorde een reeks hits waaronder “Time After Time“,” She Bop” en “All Through the Night”.
Ze werd terecht beloond voor haar artistieke werk toen ze in 1984 de Grammy Award voor
beste nieuwe artiest won.
In 1985 bracht ze “The Goonies’ R ‘Good Enough” uit voor de soundtrack van de film
The Goonies”.
Haar vervolgalbum uit 1986, “True Colors“, verkocht bijna twee miljoen exemplaren in de VS en wereldwijd zeven miljoen.
Ze verkende haar nieuwe creatieve mogelijkheden en zo maakte ze haar filmdebuut in 1988 met haar tegen speler “Jeff Goldblum” in de komedie “Vibes”.
De film presteerde best wel slecht in zowel de commerciële als de kritische wereld.
In 1989 bracht ze haar derde album “A Night to Remember” uit, met de hit “I Drove All Night”, maar deze had een matige verkoop in vergelijking met haar vorige albums.
Maar goed ze had ook succes als actrice in een terugkerende rol in de komische tv-serie “Mad About You”, samen met “Helen Hunt” en “Paul Reiser” in de hoofdrol.
In 1995 won ze een Emmy award voor haar werk in de serie en later verscheen in verschillende shows als “That’s So Raven and Bones”.
Maar ondanks het acteren, blijft ze muziek maken en hoewel “Hat ful of Stars” in 1993 geen commercieel succes werd was het toch een artistieke prestatie voorhaar.
Het album werd alom geprezen door critici voor haar songs, die moeilijke onderwerpen bevatten zoals huiselijk geweld en homofobie.
Het album “Twelve Deadly Cyns”, een compilatie van haar hits, werd uitgebracht in 1995.
In 1997 ontving ze lovende kritieken voor “Sisters of Avalon”, inclusief alle nieuwe muziek, daarop volgde “Merry Christmas. . .Have a Nice Life!“ in 1998.
Daarna bracht ze geen nieuwe muziek uit tot 2003 toen kwam ze met een verzamel album met oude pop hits.
Haar album “Bring Ya to the Brink” (2008) bevatte dance-tracks, waaronder het Grammy genomineerde nummer “High and Mighty”.
Haar album “Memphis Blues” (2010), gaf ze haar mening over verschillende klassieke bluesnummers en werd dat jaar het best verkochte Billboard Bluesalbum.
In 2012 schreef ze haar autobiografie Cyndi Lauper: A Memoir.
Het jaar erop gebruikte ze haar talenten om in Broadway de muziek en de teksten voor
Kinky Boots” te schrijven en daarmee won zes Tony Awards.
Ze is de eerste solo vrouw die de beste muzikale categorie heeft gewonnen.
In 2013 vierde ze haar 30-jarig jubileum van het album dat ze als eerste lanceerde haar carrière, “She’s So Unusual” met een tournee.
In 2016 gooide voor haar grote comeback het roer om en probeerde ze opnieuw een andere stijl uit, ze ging over op countryklassiekers.
Ze nam de nummers op in Nashville, de bakermat van de countrymuziek, en werkte samen met haar idool de legendarische country zanger en gitarist “Willie Nelson”.
Ze treed nog steeds op voor vele enthousiaste fans en ze heeft een volle agenda, maar dit weekend is ze met haar hit de Gouden terugblik in de Bankshow.

15 gedachten over “Cyndi Lauper – Girls Just Want To Have Fun.

  1. Lies

    Zelfs het filmpje is je ‘Gouden terugblik’ waard, Hans !
    Alleen, dat is het leven niet (helemaal)… Af en toe ‘fun’ is heerlijk !
    Lie(f)s.

  2. klaproos

    🙂 dat is hé Hans, gewoon lekker leven en plezier maken, lekker eten en drinken,
    het leven is te kort om te chagrijen

  3. mizzD

    Ja, vroeg het niet voor niks aan een paar weken geleden.. zó’n leuk nummertje! En zo typisch voor die tijd.. je had toen meer ‘unusual ones’ hè.. Boy George onder andere..! 😉

  4. John

    Wie kent dit nummer niet Hans. Een al om bekende hit van haar. Het stamt echt uit mijn staptijd. Ik denk dat velen zich door haar lieten inspireren.

  5. Yova

    Ik vind deze liedje echt geweldig om te luisteren. Leuk weer eens te horen. Echt goed was ze. Jammer dat deze liedje niet meer hoort. Alvast fijn weekend.

Reacties zijn gesloten.