Buurt nieuws.

Vandaag een overzicht van nieuwe ontwikkelingen en de dingen die zijn blijven liggen en die ik wel wil delen.


Dinsdag was er door de langdurige hitte code geel van kracht en werd het Nationaal Hitteplan afgekondigd.
Het was bijzonder warm met tropische temperaturen van 34-36 graden, de temperatuur op de gevel van mijn appartement loog er niet om.


Het water in de singel bleef maar dalen.


De eikenprocessierups heeft zich ook weer genesteld.


En daar waarschuwt men dan ook voor.


Stukje educatief in het park.


In het winkelcentrum is men de glazen overkapping aan het reinigen.


En nu zie ik voor het eerst een vogelnest zitten.


De knuffel is verdwenen, maar Mizzdieke zei dat deze knuffels bij puber aan hun tas hangen en bij haarzelf ook.

12 gedachten over “Buurt nieuws.

 1. rebbeltje

  haha ben blij dat ik daar geen ramen hoef te wassen 😉
  Heerlijk dat de natuur zich kan herstellen na een wel hele mooie zomer ook al was het heet en droog…
  Weekend nog warm en dan rond de 20…gelukkig.
  Groetjes

 2. Bertie

  Vanmiddag was ik hier een paar keer, toen viel de verbinding uit. Zeker doorgebrand.
  De eikenprocessierups zagen we hier ook. Eén rups is niet erg maar die wriemelende stammen war echt walgelijk om te zien.

 3. Matroos Beek

  De hitte is helemaal voorbij. Het spijt me wel. Hier was het de hele tijd draaglijk aan zee, maar de natuur heeft uiteraard een grote slok water nodig.
  Nog een gezellige, verfrissende avond!

 4. willy

  die lange zomerse periode zit er nu wel op Hans…

  de warmte verdraag ik goed, maar als het meer dan 30° wordt..is dat van het goede teveel

  groeten

 5. Trudy

  Ja, dinsdag was het hier ook zo heet, was de dag dat ik naar Nico fietste, het leek wel dikke warme stroop waar ik in fietste. Het is nu heerlijk, gister was de temperatuur beneden binnen al gezakt naar 26, dat vonden we al koel, boven was het nog een oventje.

  https://www.noordhollandsdagblad.nl/zaanstreek/de-verzwegen-waarheid-achter-t-gat-van-wormer
  Was al onlangs een artikel van het gat tegengekomen, maar dat zat achter een betaald bericht, nu is het gratis te lezen.

 6. John

  Tja, en volgende week weer hoge temperaturen zag ik in de weersverwachting. Ik heb daar geen probleem mee eigenlijk. Vandaag eerst even langdurig regen hoorde ik.

 7. Yova

  Wauw wat is bij jou heel erg warm geweest. Bij ons was toen in de woonkamer 30 graden. Wij hadden ook voor coolpod voor Jimmy gebruikt. We moeten elke keer wisselen. Daarom gingen in de vakantie toen heel erg warm weer weer was gingen wij niet uit. We bleven thuis voor Jimmy. Voor ons ook geen doen in warme weer om uit te gaan. Dan ga je goed zweten als erg toe gaat. Gelukkig is weer koeler geworden. Eikenprocessie rups wilde wel groeien in warme weer. Gelukkig is ook weer verwijderd. In de natuur is dor en dor droog. Erg allemaal. Bij ons liggen in de straat dode bladderen. Hebben ook weggehaald. Overkapping ziet weer mooi uit. Knuffel is inderdaad weg. Zeker iemand meegenomen of prullenbak erin dat kan ook? Daar kom nooit achter. Fijne dag.

 8. mizzD

  Ja.. aan hun tas of sleutels.. ik zie dat vaak.. en verlies zelf en vínd ook vaak van die kleine knuffeltjes! Wie weet dacht iemand: ‘leuk, die neem ik mee!’.. nou ja.. heeft het beestje toch weer een thuis hè! (laten we maar niet bedenken dat iemand het in die steeds lager staande singel gesmeten heeft!

  Hoop wel dat je voor die foto ingezoomd had.. van die rupsen..! 😯

  (je mag trouwens wel mizzD schrijven hoor.. het is mizzdieke geworden, omdat mizzD al vergeven was bij WordPress hahahaha!)

 9. Lies

  Amai, Hans, ’t was daar warm, bij jou… Hier bleef het binnen haalbaar ’24°’. Daar kan je je hartje ophalen aan ruiten wassen (zou ik wel niet graag doen) !
  Lie(f)s.

Reacties zijn gesloten.