Ambulance.

Zo kwam ik een YouTube kanaal “Ambuchannel 112” en wat blijkt het gaat over de ambulancedienst hier in Amersfoort en omgeving.
Niet dat het heel spectaculaire filmpje zijn, het is meer de rit die men vastlegt.
Wat ik wel interessant vind is de reactie van weggebruikers als met de ambulance met sirene aan hoort komen.
Als je inwoner van de regio bent zie je natuurlijk heel bekende plekjes voorbij komen.
Zeker ook omdat de RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) standplaats Amersfoort noord, hier op Het Hofslot 1 is gevestigd.
Zo is in het onderstaande filmpje dat de ambulance vertrekt vanaf standplaats Amersfoort
Centrum gevestigd aan de Zonnehof 10.
De route die men rijdt gaat naar Leusden en dan zie ik het meeste van mijn route die ik fietste naar mijn werk en dan is het opeens heel anders om de rit te volgen.

18 thoughts on “Ambulance.

 1. Yova

  Ambulance rijden om te zien is zeker spannend om te zien. Ik heb op tv ook wel eens gezien hoe het rijd. Het was programma geweest. Ambulance rijden zeker hard. Als ik sirene hoort daar schrik ik altijd van. Moet wel goed hoorbaar zijn. Leuke filmpje om te kijken.

 2. Trudy

  Nu had ik even de tijd om het filmpje te kijken, wat een moeilijk werk, niet alleen de rit, maar ook alles wat daar na komt, deze mensen nemen zelfstandig behoorlijke beslissingen en dat is niet altijd makkelijk, pas bij rust komen dingen weer naar boven. Lijkt me.

 3. Lies

  Ah, Hans, ‘k had er de laatste jaren meerdere keren mee te maken (ook in het kader van brand), dat ik gewoon huiver…
  @Vorige week nog…, ‘k hoor sirenes die vlak bij de deur stopten. Curieuzeneus als ik ben open ik de voordeur. Daar staan vier brandweermannen, voor mijn neus… ‘Het brandt boven jou, Mevrouw…’. ‘k Verstijf… Korte tijd geleden werden hier branddetectiesystemen geplaatst (niet bij mij!), boven mij staat er (ook) een (huis is nog niet bewoond). Einde van ’t verhaal -> technische fout… Wat er allemaal tussen gebeurde zal ik maar niet beschrijven. De brandweermannen pakten het redelijk goed op, de politie minder…
  En op ’t moment is hier buiten weer iets aan ’t biepen… ’t Gaat door merg en been…, maar ‘k zie (gelukkig!?) niets…
  Lie(f)s.

 4. tagrijn

  Mijn angstdroom is nog altijd door een ambulance te worden ingehaald op de weg naar mijn huis. Kan dan alleen maar het water in…

 5. tagrijn

  Heel bijzonder om eens zo’n rit te kunnen meemaken. Mijn angstdroom is altijd tijd dat ik wordt ingehaald door een ambulance op de weg naar mijn huis. Als hij voorbij wil moet ik het water in. Je kunt nergens heen.

 6. Sjoerd

  Dat heb ik altijd als er er wielrennen in zuid Limburg is, zoals met de Amstel Gold Race. Ik ken vrijwel ieder plekje waar ze passeren. Dat maakt het een stuk interessanter.

 7. mizzD

  Zulke filmpjes zijn altijd leuker als je de omgeving herkent hè!

  Ikzelf wordt altijd wat zenuwachtig als ik een sirene hoor als ik in de auto zit.. hoop altijd maar dat ik gemakkelijk opzij kan gaan.

 8. John

  Volgens mij moet je ook stalen zenuwen hebben als je bestuurder bent van een ambulance. En dat ding heeft een behoorlijke snelheid op sommige stukken zeg.

 9. ZON-nebloem

  ik heb het gekeken, maar ik herken er niks in, jij herkent natuurlijk deze streek
  zelf in een ambulance zitten is heel anders, ik vond dat toen wel spannend…
  Een @->- voor jou.

 10. Trudy

  Dit ga ik morgen eens bekijken, ik heb er eenmaal zelf in gelegen en dat vond ik wel heel bijzonder en ik werd geholpen door iemand die op de zelfde hogeschool had gestudeerd en het zelfde vak, dus dat was heel geruststellend.

Reacties plaatsen niet mogelijk.