Hoera vuurwerk.

Nou niet echt, ik heb er meer last dan plezier van.
Van de harde knallen krijg ik last van mijn hoofd en van de kruitdampen krijg ik het benauwd.
Maar in de omgeving hoor ik regelmatig in de avond harde knallen.
De politie is er maar druk mee las ik bij de NOS.
Zo heb ik voor mezelf een keer vuurwerk gekocht toen ik een jaar of achttien was en daar is het bijgebleven het is niet mijn ding.
Zo las ik bij het AD regio dat de onnodige schade alweer is aangericht.
Zo werden er van een appartementencomplex aan de Bruggensingel-Zuid in de Amersfoortse wijk Kattenbroek brievenbussen opgeblazen.
Een deel van de brievenbussen liep flinke schade op.
En op meerdere plekken in het land is het zelfde al gebeurd, zo wordt het verbieden van
particulier vuurwerk steeds meer een hot item.
Jammer, want zo komen de voorstanders steeds meer in een kwaad daglicht te staan.

17 thoughts on “Hoera vuurwerk.

 1. mizzD

  Ik ben er zelf als de dood voor, dus ik zal het nooit kopen of afsteken, maar op Oudejaarsavond vind ik het toch wel mooi om te zien hoor.
  Er wordt natuuurlijk door jan en alleman misbruik van gemaakt.. worden er illegaal van die zware bommen via internet gekocht en al veel te vroeg afgestoken.. dat soort gasten moesten ze maar oppakken en tot en met de jaarwisseling in de bak stoppen. ๐Ÿ˜‰

  Reageren
 2. willy

  hier is vuurwerk niet direct zo een probleem Hans…

  tenzij bij het eindejaar

  maar vele gemeenten verbieden het gewoon

  zelf heb ik het nooit gekocht

  groeten

  Reageren
 3. francky

  Hier is vuurwerk niet zo’n item.
  Die verkopen ze maar rond kerst en nieuwjaar.
  Daar geef ik geen geld aan uit.
  Ik kan wel genieten van proffesioneel vuurwerk.

  Reageren
 4. Peter

  Waar het volgens mij fout gaat is dat illegale vuurwerk. Probeer daar maar eens een vinger achter te krijgen om dat uit te bannen. En vuurwerk heb ik nooit gekocht en zal het ook nooit kopen want ik vind dat geld weggooien.

  Reageren
 5. klaproos

  lekker verbieden die rommel, mijn jongens zijn er bang va,
  en heel veel dieren slaan op de vlucht, een dom gebruik dat geen enkele waarde heeft alleen maar geld kost,
  stoppen maar dank je wel ๐Ÿ™‚

  Reageren
 6. John

  Een paar weken geleden viel ook al het eerste vuurwerkslachtoffer. Hier op het dorp, of aan de rand eigenlijk, hebben we er geen last van, maar ze mogen het van mij zo afschaffen.

  Reageren
 7. Yova

  Bij ons ouders toen nog senior woonden. Is ook toen brievenbus geknald. Hele brievenbus is weg. Was toen in halletje ook kapot gegaan. Was door de vuurwerk gekomen. Het was zware bom geweest. En duurt aantal maanden voor gemaakt werd. Belachelijk. Kreeg andere plek zolang. Ze zitten niet meer. Ze zitten allebei in verzorgingshuis. Dan apart. Omdat onze vader alzheimer heeft. Moeder is ook ogenblik lang ziek. Gaat niet goed. Ik heb verdriet daarover. Vuurwerk moet dan bepaalde plek doen. Gemeente moet m,aar zeggen. Bij sommige plekken in Nederland is al zo.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *