Bomenkap.

Op tien januari schreef is op de weblog over de bomenkap.
Er wordt al jaren gestreden tegen de aanleg van de westelijke ontsluiting in Amersfoort.
Het gaat om het gebied bij dierentuin Amersfoort in het bos Birkhoven, waar ik vaak met de honden heb gewandeld, een prachtige omgeving aan de rand van de stad.
Zo werd er bekend gemaakt dat de gemeente Amersfoort mag beginnen met het kappen van bomen voor de aanleg van de westelijke rondweg.
Omwonenden en stichtingen die daar bezwaar tegen hadden gemaakt, hebben afgelopen vrijdag ongelijk gekregen van de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.
Dat betekende dat maandag elf februari met de kap is begonnen.
Zaterdag was er nog een stille mars en maandag waren een aantal tegenstanders van de kap aanwezig maar de handhavers verzochten hen al snel het bos te verlaten, het duurde ongeveer twee uur voor zij gehoor gaven aan de oproep.
Helaas moet de natuur weer wijken voor een autoweg, wat je in deze tijd toch niet zou verwachten en helemaal niet omdat de bestaande weg veilig is en de winst in reistijd minimaal is bij de aanleg van de nieuwe weg.
op de website van het AD staat een artikel met video.


De westelijke ontsluiting.

13 gedachten over “Bomenkap.

 1. Wim

  Tja, als de “elite” eenmaal iets heeft besloten, kun je protesteren tot je een ons weegt, het helpt niets, hier in het Noorden weten we er alles van. Treurig eigenlijk, zoveel tegenstand, en maar doordrammen, en inderdaad weg=weg. Later spijt ? Dan is het te laat … 🙁

 2. Matroos Beek

  Ik vind het heel erg dit te moeten lezen. En net nu in deze tijden dat we meer dan ooit iets moeten gaan doen aan het behoud van de natuur. Hoe is het mogelijk…

 3. Marlou

  Hoi Hans,

  ik vind het schandalig!!
  Dat er zoveel tegenstanders zijn en dan toch doordrijven, terwijl de winst nauwelijks te meten is.
  Slechte zaak…

  Eenmaal weg, altijd weg…
  Daar word ik toch wel verdrietig van…

  Groet van Marlou

  .

 4. rebbeltje

  Nog meer bomen…mag hopen dat ze er in ieder voor in de plaats weer planten op een andere plek.
  Het is toch onze gezonde lucht…
  Groetjes

 5. mizzD

  Gek toch.. dat politici de mond vól hebben over natuurbehoud en ondertussen wordt er óveral gekapt lijkt het wel. Tja.. dat krijg je met de VVD aan het roer.. de mannen van de dikke auto’s hè.. wegen zijn belangrijker voor hen.. als die natuur willen zien, pakken ze zo’n vervuilend vliegtuig wel naar Afrika of Canada of zo. :-/

 6. John

  Het is echt overal aan de gang, Hier in Zeeland nu weer een basrand tussen de duinen en het dorp Zoutelanden. Het landschap zal drastisch veranderen met al die kap. De polder hier ook.
  En helaas krijgen we als burger zelden gelijk in dit soort zaken.

 7. klaproos

  brrr Hans, overal is er kap, overal móet de natuur wijken voor huizen wegen en noem maar op, ik word er wel eens bang van 🙁

  er komt een dag …… dan beseffen mensen hóe belangrijk de natuur is …

Reacties zijn gesloten.