Whitney Houston – All at Once.

Vandaag zou “Whitney Houston” jarig zijn, want ze werd geboren op 9 augustus 1963 in Newark, New Jersey, ze was een Amerikaanse zangeres en actrice die een van de best verkopende
muzikale artiesten van de jaren tachtig en negentig was.
Ze was de dochter van John Houston en “Emily (‘Cissy’) Houston”, wiens vocale groep
The Sweet Inspirations” back-up zang voor “Aretha Franklin” deed en de nicht van zangeres “Dionne Warwick”.
Whitney Houston begon als kind in de kerk te zingen en terwijl ze nog op de middelbare school zat zong ze back-up voor “Chaka Khan” en “Lou Rawls” en was ze model in diverse modebladen.
Op haar negentiende tekende ze bij Arista Records een contract, de op evangelie gebaseerde zangeres verzorgde voor een overlappende popsucces.
Haar debuutalbum “Whitney Houston” uit 1985 leverde drie nummer één singles op in de Verenigde Staten, namelijk: “Greatest Love of All”, wat haar handtekening werd;
Saving All My Love for You” en “How Will I Know”.
Haar tweede studioalbum “Whitney” werd in 1987 uitgebracht en leverde nog meer nummers hits op en verdiende ze een Grammy Award voor de single “I Wanna Dance with Somebody”.
In 1992 trouwde ze met zanger “Bobby Brown” en maakte haar filmdebuut in “The Bodyguard”, de film bevatte haar vertolking van “I Will Always Love You” van “Dolly Parton” en stond negen weken op nummer een in de Nederlandse top 40.
De soundtrack van de film domineerde het jaar erop, waarbij ze de prijzen won voor album van het jaar, record van het jaar en beste vrouwelijke vocale uitvoering.
Halverwege de jaren negentig bleef ze acteren, in films zoals “Waiting to Exhale” uit 1995 en “The Preacher’s Wife” uit 1996 en de soundtrack van elke film genereerde hitsingles voor haar, zoals de single “I Believe in You and Me” werd een grote hit.
In 1998 bracht ze haar vierde studio album “My Love Is Your Love” uit, dat niet zo goed verkocht als eerdere inspanningen, maar werd geprezen door de critici en leverde haar opnieuw een Grammy Award op.
In 2001 tekende ze een nieuw multi-album contract bij Arista voor $ 100 miljoen,
maar persoonlijke problemen overschaduwden al snel haar opnamecarrière.
De tumultueuze relatie van haar met Brown (het echtpaar gescheiden in 2007) zorgde voor voer in de roddelbladen, net als haar erkende drugsgebruik en financiële problemen.
Haar album uit 2002, “Just Whitney”, was een persoonlijke reactie op haar tegenstanders, maar de verkoop was teleurstellend in vergelijking met eerdere album.
Behalve haar zesde studio vakantiealbum, “One Wish” uit 2003, bracht ze de daaropvolgende
jaren in een staat van virtueel pensioen door.
In februari 2009 begon ze aan een comeback met een set van vier nummers tijdens het
jaarlijkse pre-Grammy Awards-gala van “Clive Davis”.
Haar optreden werd gewaardeerd en ze kondigde in juni aan dat een album met nieuw
materiaal later dat jaar beschikbaar zou zijn.
Haar zevende studioalbum “I Look to You” werd in augustus uitgebracht voor positieve
recensies en opvallende nummers omvatten het uptempo “Million Dollar Bill” geschreven door “Alicia Keys” en het titelnummer, een langzaam opbouwende ballade geschreven door
R. Kelly”.
Op 11 februari 2012 stierf zen in bad in een hotel in Beverly Hills, kort voor het pre-Grammy feest van Davis.
In een in maart uitgebracht rapport van een lijkschouwer werd verklaard dat de doodsoorzaak onopzettelijke verdrinking was, waarbij hartaandoeningen en cocaïnegebruik
als factoren werden genoemd.
In 2012 verscheen ze postuum in de muzikale film “Sparkle”, die ze had gecoproduceerd.
Dit weekend is ze de Gouden terugblijk met haar eerste top 40 hit All at Once.

14 thoughts on “Whitney Houston – All at Once.

 1. mizzD

  Echt superzonde, dat die grote artiesten geleefd worden en het leven daarom alleen maar aankunnen met drugs of drank of allebei. Dat zien wij, als argeloos publiek, niet.. we merken het meestal pas als de mensen dood gevonden worden.. in hun badkuip, op hun wc.. of als ze verzopen zijn in hun zwembad..!
  Zo’n prachtige stem.. echt superzonde.

  Reageren
 2. Yova

  Heerlijk muziek om te luisteren. Veel te jong heen gegaan. Drugs heeft toen ook gebruikt. Met de drank erbij. Maar ik mis wel goede zanger. Zonde…. Fijn weekend Hans.

  Reageren
 3. Morgaine

  Tijd gaat zo snel ook in deze, ik hoor mijn moeder nog zeggen in de eighties.. zij gaat groot worden toen ze dit voor het eerst hoorde op de radio… ze kreeg gelijk en Mariah Carey hetzelfde, Vision of Love…

  Maar goed, heb even de studio versie opgezocht, zo mooi… heb haar ook nog in de kast staan.

  X

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *