Spam.

Ja hoor ze zijn weer bezig, op mijn weblog en nu ook via sms.
via de weblog krijg ik sinds een week allerlei onzin berichten binnen en allemaal met een ander IP adres.
Het is nutteloos wat ze doen want ik moet toestemming geven om te plaatsen van een reactie met een vreemd IP adres.
Maar via de SMS toch maar even naar de bank gegaan en het gemeld.
Daar vertelde ze dat ze al sinds zaterdag bezig te zijn met de klachten.
Wij sturen nooit een sms bericht zei hij.
Wel het telefoonnummer genoteerd van de afzender, hij had al een hele lijst.
Je wordt er soms niet goed van.


Spam via de weblog

Spam via SMS

20 gedachten over “Spam.

 1. Villasappho

  Weet je dat je via je dashboard instellingen discussie het IP adres op de zwarte lijst kan zetten? Het is waardeloos en ik ben er bekend mee.

 2. Wim

  Gaat hier net zo, we worden bedolven onder die “rotzooi” en we doen ook altijd een melding bij de bank(en). Het is werkelijk iets om niet goed van te worden … Al zijn we er wel alert op en zijn we nog nooit ergens ingelopen zogezegd, toch blijft het oppassen, want in een onbewaakt ogenblik ga je soms zo de fout in, vooral omdat ze steeds gewiekster worden en het soms bedrieglijk echt lijkt.

 3. Matroos Beek

  Het blijft oppassen, want ze worden ook steeds gewiekster. Een nichtje van mij is 10.000 euro kwijt via phishing mail (mail kwam zogezegd van haar bank, zat niet in spam). Helaas is ze er ingetrapt. Het kan iedereen overkomen… De mail leek net echt. Trieste zaak. Een advocaat is ermee bezig…
  Alert blijven blijft de boodschap.

 4. Tine de Jong

  Ontvang deze ook regelmatig op de phone en in de mailbox en wis ze maar weer. Heb de meeste banken ook niet en gooi ze gelijk maar in de prullenbak maar het is wel vervelend vind ik. Ik klik zo wie zo nooit op linken van vreemde afzenders maar helaas zijn er vele die er wel intrappen. Soms stuur ik de link door naar het bedrijf zodat zij zelf stappen kunnen ondernemen maar meeste van al doe ik deze mooi weg.

 5. Boerin Zonder Naam

  JUIST!!!!!
  En dat is dus de reden dat ik mijn weblog bij Bloggen.be niet meer gebruik!
  Nu men geen vervelende buitenlandse advertenties en spamactiviteiten op de reactie kon schrijven kreeg ik ze via de mail binnen.
  O ja..… ook de blog was weer tijdelijk buiten gebruik, want er stonden weer ongewenste advertenties op en dan zet bloggen.be jouw weglog tijdelijk op nonactief…… Heel vervelend allemaal en dat buiten je eigen schuld om. De lust om te bloggen vergaat je op die manier.
  Veel bloggers bij Bloggen.be zijn dan ook vertrokken, zoal de Nedertaler, een blog over nederpop.
  Ik zit nu dus ook weer ergens anders…….

 6. mizzD

  Ja, dat melden bij de juiste instanties moet er nog wel even in komen bij mij.. meestal is het meteen ‘delete’, omdat ik bang ben dat ik iets verkeerd doe.. en ik wil dat spul ook niet in m’n mailbox laten staan. Per sms heb ik nog niks gekregen.. en ook niet via m’n blog.

 7. Lies

  Heel vervelend, Hans.
  In Belgie hebben wij sowieso een meldadres voor mails ‘verdacht@safeonweb.be’, en dat helpt.
  Lie(f)s.

 8. Berti

  Af e toe krijg ik die ook. Van banken waar ik niet lid van ben, spooknota’s van providers.
  De bedrijven zelf kunnen er niets aan doen volgens mij.
  Ik gooi ze meteen weg.

  1. mizzD

   Als dat niét zo was, was het gauw afgelopen, dan leverde het niks op.. maar ik heb weleens gehoord dat wel 30% erop reageert..!

Reacties zijn gesloten.