Vroeg op.

Je hebt wel eens van die nachten die langer duren dan je wenst.
De slaap blijft ver weg en je draait, woelt en zucht de nacht door.
Dan is vroeg opstaan een optie om te ontkomen aan een rusteloze nacht.
Zo zat ik laatst ook al om vijf uur in de ochtend in de woonkamer.
Ik deed de gordijnen open en toen het licht begon te worden werd ik getrakteerd op
een prachtige zonsopgang.
De dag begon met wat rode strepen in de lucht en veranderde in een gele gloed.
Na drie kwartier was het spektakel voorbij, maar heb er de hele dag van genoten en
als ik de foto’s zie geniet ik weer.

21 gedachten over “Vroeg op.

 1. Tine de Jong

  Wat mooi al die foto’s Hans en ik weet er alles van over de slapeloze nachten. Laatste tijd ook veel moeite om eens echt heerlijk door te slapen en dan om de haverklap wakker en ook eruit, maar dan zijn de gordijnen nog wel dicht want wil wederhelft niet wakker maken. Maar jij deed het wel en verraste ons hier met prachtige beelden.

 2. Marlou

  Schitterend Hans,

  dat is toch een mooi kado van Moeder Natuur!
  Beter kun je de dag bijna niet beginnen.
  Binnenkort gaan wij weer naar ons huisje op de berg en ik hoop…. op elke ochtend zo’n mooie zonsopkomst!

  Groetjes van Marlou

  .

 3. mizzD

  Gooh.. eigenlijk heb ik alleen ándere nachten als ik op vakantie ben.. dán slaap ik meteen in.. thuis is het altijd eerst uren draaien. Maar tegen de ochtend val ik dan in slaap.. en kan ik de verloren uurtjes inhalen.
  Die mooie zonsopgangen zie ik dus nooit.. maar toen we vorige week donderdag naar huis reden na het afscheid gaan nemen van onze lieve tante, was de hemel ook zo schitterend.. jammer genoeg had ik toen geen fototoestel bij me..!

 4. Yova

  Op vroege ochtend kun je mooie foto’s maken. Prachtig luchten om te zien. Wij zien zowat elke dag uit de raam. Ook buiten natuurlijk. Prachtig foto’s gemaakt. Hans. Mooi om te wakker te worden.

 5. Wim

  Wat een prachtige foto’s ! Niet kunnen slapen is vervelend, maar levert aan de andere kant wel weer iets moois op, dat blijkt ….. Al kan ik een paar foto’s niet zien, dat kan ook aan mij liggen, maar jammer is het wel. Misschien is het ene kleine storing, ik zal morgen een nieuwe poging wagen om ze allemaal te kunnen zien ! Vooralsnog bedankt Hans !

    1. Wim

     Ik denk dat je de foto’s misschien net had geplaatst, en ze wellicht nog niet geheel zichtbaar waren. Hoe dan ook, mijn complimenten nogmaals voor de fraaie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *