Kiepraam.

Wat is er prettiger dan een goed geventileerde slaapkamer?
Nou dat ik ’s nachts het kiepraam open kan zetten op zijn kiepstand.
Omdat ik nogal benauwd kan zijn heb ik behoefte aan een frisse slaapkamer.
Ik heb een hor in het venster geplaatst zodat het ongedierte, vooral de zuigende muggen buiten blijven.
Dan zet ik tijdens warme dagen het hele raam open.
Tot op een avond het kiepraam niet goed meer functioneerde, de hendel draaide door.
Het kiepraam ging alleen nog met moeite in de kiepstand, maar in de stand openslaand raam lukte niet meer.
Dus de woningbouw een reparatie verzoek gedaan, geeft wel een prettig gevoel eerst moest ik het in mijn eigen woning zelf regelen.
Na een week kwam de timmerman en haalde het beslag los en constateerde dat het mechaniek was versleten.
Dus er moest nieuw beslag worden besteld en dat kon wel even duren, zal ik het raam dan tot die tijd dicht schroeven? Was de vraag.
Nee liever niet ik los het wel op door er iets zwaars tegen aan te zetten, dan kan ik in de nacht toch ventileren.
Na een kleine zes weken belde ik naar het bedrijf of men nog zou komen om de reparatie af te ronden, ik zou terug worden gebeld.
En wat denk je!
Ligt er ’s middags een brief in de bus, dat men de week erop kwam.
Dus ik in alle vroegte opgestaan, ruimte gemaakt en om acht uur stonden ze voor de deur.
Het was toch een hele klus om het oude kozijn weer passend te maken op het kiepraam.
Maar met twee man een aantal uren door klussen was het resultaat daar,
het kiepraam functioneert weer.
Ik weer blij, nog maar een extra kopje koffie ingeschonken voor ze.
Want ze ruimde alles netjes op, zelfs nog de stofzuiger werd gebruikt.
Ik kan weer opgelucht adem halen.


Dit is niet goed.

Het oude beslag.

Het raam was dus rood.

Het nieuwe beslag aanbrengen.

Gelukkig alles werkt weer.

16 gedachten over “Kiepraam.

 1. Mirjam Kakelbont

  Zo, dat heb je knap gefikst. Ik ben blij dat mijn man dergelijke klusjes voor me doet. Maar ik kook dan weer voor hem (-: In het Sophia Kinderziekenhuis zaten ramen die volledig kon kantelen. Echt waar. Ik ben een keer van raamomlijsting naar raamomlijsting gelopen toen ik de afdeling niet af mocht, en kwam zo alsnog waar ik wilde. Hoe komt een mens van het ene bij het andere onderwerp, hè? Hersens zijn een raar ding.
  Lieve groet

 2. mizzD

  Bij ons gaat het slaapkamerraam alleen tijdens de vakanties dicht. We hebben gewoon een ouderwets raam met alleen een openzetstand.. met scharnieren dus, geen kiepraam. En die scharnieren worden dus maar zó weinig gebruikt, volgens mij slijt dat nóóit! 🙂

  Maar dat klusjes aanvragen en dan zes weken niks horen.. ja, dát klinkt heel erg bekend.. en soms komen ze hier na herhaald vragen dan nóg niet! Er was hier eens getracht in te breken waarbij die lui een enorme spaan van het woonkamerraam gebroken hadden met hun schroevendraaier of breekijzer of wat ze ook maar gebruikt hadden. Wij de woningstichting laten weten.. nooit iemand gezien. Dan zelf de boel maar opgelapt.. wéér een inbraakpoging..! Nog ergere schade. Nu zit er een ijzeren strip op dat raam geschroefd.. zelf gedaan.. de woningstichting gaf nog steeds geen sjoege..!

 3. Bertie

  Fijn dat het weer gemaakt is, je kunt niet zonder frisse lucht.
  Het mechaniek van die ramen verslijt op den duur, hier bij twee ramen.
  Komt voor eigen rekening. Snik.

 4. Skyblog

  Bij onze broer krijgt het nieuwe van huisbaas. Dingen gaat stuk. Het klopt wel. Onhandig ding is het. Slaapkamer hebben wij boven kant ook. Gaat ook stroef om open te doen. Wij doen het het elke dag open. Fijne dag.

  PS: Reageren staat niet in spam van jou. Komt waarschijnlijk reclame van jou bank radio. Toch als je gewoon reageert dan pakt wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *