Verlichting.

Het zijn de donkere dagen, dus vroeg donker, laat licht.
En laat het nu over verlichting gaan, want de ANWB heeft de actie “Zet je licht aan!” gelanceerd.
Want niet elke fietser is zo goed met verlichting als de dames fiets die ik op 28 maart 2019 bij de bushalte zag staan.
Het blijkt dat een derde van de fietsers wel werkende fietsverlichting heeft, maar gebruikt deze niet.
Dat betekend dat het bij de andere voor een deel de verlichting niet werkt en een deel wel
netjes zijn licht aandoet.
Maar daar moet de actie “Zet je licht aan!” dus verandering in brengen.
Nu heb ik hier op de fietspaden nog geen tags gezien.
Zouden hier niet nodig zijn?
Nou dat lijkt me stug, want ik zie regelmatig afgevallen of afgebroken onderdelen van de
fietsverlichting en van die mini lampjes liggen.


Actie “Zet je licht aan!”

Een koplamp.

Achterlicht met reflector.

17 gedachten over “Verlichting.

 1. Matroos Beek

  Zonder fietslicht rijden wij hier sowieso de sloot in want de straatlantaarns doen het ook al niet. Zoooo donker! Tig keren al gebeld om te komen herstellen. Men heeft geen haast in het buitengebied. Je wil niet weten hoe eng donker het hier is. Gelukkig zitten we knus binnen.
  Verlichte groet.

 2. Wim

  Een goede actie die hopelijk effect scoort, regelmatig rijden hier ( en niet alleen de jeugd gek genoeg ) mensen zonder licht .. Maar ja, als je zonder licht rijdt, zie je volgens mij dit ook niet op straat, ben dus bang dat het degene die het aangaat volledig voorbijgaat.

 3. Villasappho

  Nieuwe fietsen met plastic rotzooi en ledlicht wat zo fel is dat tegenliggers verblind raken. Narigheid. Ik heb de tags ook nog niet gezien, zal wel iets van de grote steden zijn. Ik snap niet dat ze niet eens gaan handhaven ik vergeet mijn licht hoogst zelden en dat komt vooral omdat ik niet doodgereden wens te worden.

 4. Skyblog

  Deze actie is hele goede, Ik heb hier nog niet gezien in de buurt. Ik kom weinig naar buiten. Iemand heeft de koplamp verloren. Fietser vaak rijden geen licht aan. Daardoor krijgen steeds meer ongelukken van. Maar deze actie is goed. Of het gaat helpen is ook af te wachten.

 5. mizzD

  Er staan er hier ook.. alleen sommige staan op een verkeerde plek.. midden op een kruising en zo. Het was de bedoeling die tags te zetten waar de jongelui daadwerkelijk even stil kunnen gaan staan om dat licht aan te zetten.. blijkbaar dóén ze het dan ook.. ik vraag me dat wel af hoor.
  Grappig dat je zowel een voor- als een achterlicht vond hehe.

 6. Peter

  Als ze op een app ding kijken zullen ze die tags niet zien. Hier in de buurt moet je eerder alert zijn op uit stekende fietspadtegels op fietspaden met twee richting verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *