Sporthal.

matroosbeek schreef een logje over verdozing in ons land.
En helaas heeft matroosbeek daar gelijk in, ons land wordt vol gebouwd met allerlei vierkante dozen.
Zo hebben Sportclub Altis en MIA, beide gevestigd in Park Schothorst een plan voor een nieuwe sporthal gepresenteerd aan de raad.
Dat betekend dat het niet gaat om het vervangen van de bestaande gebouwen,
maar om uitbreiden.
De locatie die men op het oog heeft is gelegen tussen nieuwbouwlocatie Schothorsterlaan 88 en de oefenterreinen van beide verenigingen.
Dit las ik op de wesite van het AD.
Op het onderstaande kaartje kun je zien dat het al een vrij vol bebouwde omgeving is en met dit plan komt het Schothorsterpark nog meer onder druk te staan.
Maar met wil toch weer een stuk groen van het park gaan bebouwen, juist het deel wat
de bestemming van de gemeente heeft gekregen groen te blijven.
Het plan is dan ook zo geformuleerd dat de nieuwe sporthal moet opgaan in het landschap van Park Schothorst, zie afbeelding op de site van het AD.
Het positieve van het plan is wel de men de sporthal deels verzonken wil bouwen en omringen met een aarden wal en voorzien van een groen dak met plantjes of gras.
Wat ook de verenigingen vinden een vierkante doos ook niet passen in Park Schothorst.
Het is te hopen dat de gemeente zijn woord gaat houden en het perceel ook groen houdt, zoals ze in hun raadsvoorstel is te lezen en te zien op een kaartje.
Dinsdag 28 januari lag het voorstel bij de gemeenteraad om een dikke streep te zetten door de nieuwbouwplannen Schothorsterlaan 88, maar ik kan daar nog geen uitslag over geven,
ik hou je op de hoogte.


Kaartje met de locaties.

14 thoughts on “Sporthal.

 1. Skyblog

  Bij ons in de buurt twijfel ook eraan om huizen te bouwen. Maar grond is te zacht. Maar groene zoom moeten blijven. Bij jullie in de buurt willen ook doen. Maar het is wel optie kunnen wel zonnepanelen gebruiken. Dan word het hier bij ons overal vol. Nergens kunnen zowat niet parkeren van huizen. Zo druk word het dan.

  Reageren
 2. rebbeltje

  Vroeger speelde ik graag met blokken maar wat ze er tegenwoordig mee doen is wel wat anders.
  Die zonnepanelen erop is een goed idee 🙂
  Groetjes

  Zo nu eindelijk tijd om de radio te beluisteren van de afgelopen week pfftt
  Groetjes

  Reageren
 3. mizzD

  Het ís dat ze nog een idee hebben om ’t allemaal wat minder dozerig over te laten komen.. als je het Topsportcentrum hier dan ziet staan.. recht voor je neus als je van de grote weg af Rotterdam in rijdt, een grote zwarte doos.. echt zo lelijk als de nacht, en dat dan als visitekaartje van de stad. Ik snap niet dat een welstandcommissie zoiets goedgekeurd kan hebben..!

  Reageren
 4. Tine de Jong

  Het is overal al een blokkendoos geworden waar de volwassene in en ermee speelt en ze zijn ook nog eens zonder kleur. Ik zou ook meer de kleur groen en veel bomen willen zien met klein park met een heerlijke bloemengeur.

  Reageren
 5. John

  Ja, kijk eens in Zeeland en dan vooral bij Goes. Daaromheen worden dozen gezet alsof het een kast is zoveel. EN al het groen verdwijnt.

  Reageren
 6. די מריו

  Steeds hoe meer mensen en steeds meer mensen gaan meer dingen doen, dus ik snap het uitbreiden wel. Maar ik wil groen, bladeren wil ik. bomen. Ik hoop dat ze niet voor het geld gaan, maar voor de natuur.

  Love As always
  Di Mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *