Dave Benton – Everybody.

Dit weekend is “Dave Benton” de Gouden terugblik, het is het pseudoniem van Efren Benita hij is op het Caribische eiland Aruba is geboren op 31 januari 1951 en wordt vandaag 69 jaar en is een Arubaans-Estisch zanger.
Hij ging hij naar lokale scholen en spreekt acht talen: Engels, Spaans, Nederlands, Frans, Duits, Portugees, Ests en Papiaments, de creoolse taal van het eiland en is een van de zeven kinderen uit het gezin van zijn ouders.
Hij trouwde en kreeg een dochter op zijn twintigste scheidde hij van zijn vrouw en verhuisde naar de Verenigde Staten, om daar zijn muzikale kansen te verkennen.
Hier trad hij op in Las Vegas-achtige shows in grote hotels en werkte daarnaast als songwriter en producer, en fungeerde hij als drummer en achtergrondzanger voor bekende artiesten als “José Feliciano”, “The Drifters”, “The Platters”, “Billy Ocean” en “Tom Jones”.
Toen hij in de jaren tachtig in Nederland woonde, ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Maris, een Estse, op een cruiseschip.
Ze vestigden zich later in 1997 in Estland en ze hebben twee dochters, Sissi en Lisa.
Op het OTI Festival in Mexico City, 1981 vertegenwoordigde hij de Nederlandse Antillen met het lied “Vaya un amigo”, dat niet verder kwam dan de voorlaatste plaats.
Hij heeft een gevarieerde muzikale carrière gehad in Noord-Europese landen.
Zo trad hij op in de Duitse productie van de musical City Lights, waarna hem werd gevraagd om “Engelbert Humperdinck” te vervangen tijdens zijn Australische tournee.
Benton heeft ook een aantal albums uitgebracht en geproduceerd en een cd in zijn moedertaal Papiament namelijk “Más Que Un Millón”.
Terwijl het Eurovisie Songfestival van de jaren 2000 erg werd gedomineerd door soloartiesten, werd het evenement in 2001 gewonnen door het unieke team van drie afzonderlijke artiesten, de Estse vocalist “Tanel Padar”, Dave Benton en de Estse hiphop boy band “2XL”.
Hun winnende inzending, toepasselijk, was getiteld “Everybody”.
Van de drie was Padar de meest gevestigde, hij is de broer van de populaire zangeres
Gerli Padar”.
Landgenoten 2XL zijn beter bekend als “Soul Militia” de naam van de band werd tijdelijk
gewijzigd voor het Eurovisie Songfestival.
In 2010 nam hij deel als een celebrity-deelnemer aan het vierde seizoen van
Tantsud tähtedega”, een Estse versie van “Dancing with the Stars”.
Zijn professionele danspartner was “Valeria Fetissova”.
Hij is een grootvader en zijn oudste dochter Nathaly, uit zijn eerste huwelijk, heeft een meisje genaamd Tanisia.
Verder is er niet veel bekend over zijn familie en relaties, alle informatie over zijn privéleven is afgeschermd.
Maar dit weekend is hij de Gouden terugblik met het nummer Everybody.


Tanel Padar & Dave Benton – Everybody [Eurovision 2001 – Estonia]

13 gedachten over “Dave Benton – Everybody.

  1. Mirjam Kakelbont

    Dit swingt hartsikke de pan uit! Kan zo naar het Songfestival.
    Het is voor het eerst dat ik dit nummer hoor…The Platters ken ik uiteraard. Goddank. Heb ik toch een beetje opvoeding gehad.
    Fijn weekend en lieve groet.

  2. mizzD

    Oh, ik volg dat Songfestival al zó lang niet meer.. dit zegt me ook helemaal niks.
    Echt zo’n nietszeggend deuntje dat in die tijd kon winnen.. later kwamen er dan die rare acts allemaal en de laatste jaren eindelijk dan weer eens góéie songs.. en dan wint NL meteen weer eens hahahahaa! (maar The Common Linnets hadden dat ook al moeten doen eigenlijk.. zo’n sterk nummer!)

  3. klaproos

    Helemaal onbekend Hans, maar wel een lekker swingend nummer, maakt me vrolijk, zus is net geland dus we gaan straks aan het gebak 🙂

    een héél fijne dag gewenst he

  4. John

    Een artiest die ik niet kende, Hans. Alhoewel ik denk dat ik de naam wel eens gehoord heb hier en daar op de radio.
    Bijna tijd voor de bankshow.

  5. די מריו

    Ik heb het eens aandachtig doorgenomen. Hij is op meer plekken geweest dan ik ooit ben geweest. Nog maar te zwijgen over alle landen waar hij heeft gewoond. Maar ik ken hem niet. Misschien hij mij wel, maar dat hoor ik dan nog wel.

    Love As Always
    Di Mario

Reacties zijn gesloten.