OVF Amersfoort


Ik ben dan geen echte keientrekker, maar het voelt wel kei goed om in de keistad te wonen.
En daarbij is mijn jongste zoon een echte keientrekker.
Omdat de historie van de stad me best is gaan interesseren ben ik lid geworden van de Oudheidkundige Vereniging Flehite Amersfoort.
De vereniging stimuleert het bestuderen van de historie van Amersfoort.
De vereniging bestaat al meer dan 140 jaar en hebben onder andere het gelijknamige museum Flehite opgericht en kon door de vereniging de Koppelpoort van de ondergang worden gered.
Ik bezoek regelmatig de website waar onder andere de tijdsbalk van de geschiedenis van Amersfoort is te vinden en verdwenen gebouwen in de stad.
Op de website van het Amersfoort erfgoed staan de organisaties die actief bezig zijn
met de historie van Amersfoort en ook de stad promoten.


Kon zelf uitkiezen welk welkoms geschenk ik mocht ontvangen,
Samen met de kroniek het tijdschrift van de vereniging.

21 gedachten over “OVF Amersfoort

 1. TRUDY

  Mooi hoor, je wortels liggen hier bij mij in het Zaanse, maar je bent nu wel een kei aan het worden, als je het al niet was. Je woont in een prachtige stad, boordevol historie.

 2. Tine de jong

  Amersfoort is een mooie stad en veel oudheden zijn er zeker wel te ontdekken. Ben er al heel lang niet meer geweest maar het ontbreekt mij gewoon aan de tijd en ook de gezondheid laat het soms niet toe. en ik was jaren geleden wel in dat museum geweest toen er nog busreizen waren die zo een dagje Amersfoort toen deden met een gezelschap. Jammer dat dit er niet meer is want toen kwam je toch wel verder en in gezellig gezelschap.

 3. די מריו

  En Amersfoort is mooi. Ik heb er wel eens een rondvaart door gedaan. Ik mag toch aannemen jij ook. Ik ben benieuwd wat voor interessante feiten je nog meer gaat leren en ontdekken.

  Love As always
  Di mario

 4. Sjoerd

  Heerlen is een van de oudste steden van Nederland en heeft ook de resten van het oudste gebouw van Nederland. Ook een plaats om eens in de historie te duiken. Ik beperk me echter tot “Gebrook”, Hoensbroek. Het is gewoon leuk om zo wat geschiedenis op te doen.

 5. mizzD

  De geschiedenis van je woonplaats is altijd interessant om te weten.
  Ik heb op al die links hier zitten zoeken, om uit te vinden waar ‘Flehite’ voor staat.. en hoe je het uitspreekt. Maar heb het helaas niet kunnen vinden. Weet jij het Hans?

  1. klaproos

   Flehite kan verwijzen naar: Flethite of Flehite, een vroegmiddeleeuwse gouw in het oosten van de provincie Utrecht en Het Gooi. Museum Flehite, een historisch museum in Amersfoort. Oudheidkundige Vereniging Flehite (O.V.F.), een geschiedkundige vereniging te Amersfoort.

   1. mizzD

    Ah.. een vroegmiddeleeuwse gouw in het oosten van Utrecht dus, dat zocht ik.. de rest was wel duidelijk uit Hans z’n postje he! 🙂 (en het museum heb ik tijdens m’n bezoek aan Amersfoort een paar jaar geleden zelfs zelf gezien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *