Fietstochtje.

Na mijn bezoek aan Blizz & Blue ging ik richting thuis, maar kwam ook langs
het waterwingebied’.
In het waterwingebied werd tot 2003 water op gepompt voor Amersfoort.
Het gebied bevind zich tussen de wijken Liendert en Rustenburg.
Vanwege de waterwinning is dit gebied nooit bebouwd geweest.
Nu is het een natuurpark geworden, om te wandelen of je hond uit te laten.
Mijn zoon kijkt op het waterwingebied en nu is het een groene oase van rust.
Zo ging ik door het tunneltje in de Liendertseweg en zag rechts van me een zwanen paar met jongen en heb daar foto’s van gemaakt.
Met gevolg dat ik door fietste en er achter kwam dat ik de verkeerde kant op fietste,
maar dacht het is mooi weer en ik maak gewoon een rondje.
De route ging over het kantorenpark en industriegebied, af wisselend wat weilanden.
Ik kwam vlak bij Hoevenlaken uit, na een uur stond ik weer op het punt van vertrek.
Nu was ik wel zo verstandig om de juiste route naar huis te nemen.
Maar het was een leuke fietstocht geworden.


Het waterwingebied.


Alles groeit en bloeit.


Toch wat water te zien.


En dan kies je de verkeerde route.


Dan maar de Plotterweg.


Familie Zwaan.


Weilanden in breedbeeld bij Hoevelaken.
links een tunneltje waar ik door moest om weer in Amersfoort te komen.

16 gedachten over “Fietstochtje.

 1. mizzD

  Een kantorenpark en een industriegebied.. dat zijn wel net de laatste dingen waar ik op hoop dat mijn wandeltocht-routes doorheen zullen gaan..! Maar op de fiets ga je sneller en dan geft het misschien niet? Als je de volgende keer een verkeerde afslag neemt, moet het toch maar door meer groen gaan vind ik hoor hahahahhahaaa! Maar jij hebt je lichaamsbeweging toch weer gehad.. en da’s altijd goed.

 2. Skyblog

  Heerlijk wezen fietsen geweest voor je. Wat is daar mooie rustig gebied om te fietsen. Hoevelaken moet daar rustig zijn. Mooie foto’s heb je gemaakt uit de omgeving. Zal wel goed gedaan geweest voor je. Groetjes,

 3. klaproos

  heerlijk Hans en goed voor je buitenlucht,
  zo’n route… die wil je wel 2keer doen zeker:-)
  zo mooi groen alles hé, puur genieten
  mooi die familie zwaan Hans… mooi dat ze zo zorgzaam zijn

 4. די מריו

  Ik moet eigenlijk nog steeds een keer in hoevelaken bij de dierenwinkel langs. Even met Jan kletsen en een bakje koffie. Komt er steeds niet van. Mooie tocht heb je gereden, dat zal je goed gedaan hebben.

  Love As Always
  Di mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *