B.J. Thomas – Raindrops Keep Fallin’ on My Head.

Dit weekend in de Gouden terugblik Billy Joe “B.J. Thomas”, hij werd in Hugo Oklahoma op
7 augustus 1942 geboren en is een Amerikaanse countryzanger.
Vandaag viert hij zijn acht en zeventigste verjaardag.
Hij begon met zingen toen hij nog een kind was en trad op in de kerk.
Op zijn tienerjaren trad hij toe tot de in Houston gevestigde band ‘The Triumphs’, die een aantal onafhankelijke singles uitbrachten die geen aandacht kregen.
Voor de laatste single van de groep schreven Thomas en collega Triumph-lid Mark Charron “Billy and Sue” deze flopte wederom.
Na “Billy and Sue” begon hij aan een solocarrière en nam de versie op van “Hank Williams” zijn nummer “I’m So Lonesome I Could Cry” met producer “Huey P. Meaux”.
Uitgebracht door Scepter Records in het begin van 1966, werd de single meteen een hit en schoot omhoog naar de achtste plaats in de hitlijsten.
Hoewel hij een reeks gematigde vervolghits had, waaronder een reerelease van “Billy and Sue”, slaagde hij er niet in om de Top Tien opnieuw binnen te gaan tot 1968, toen
Hooked on a Feeling” een nummer vijf en gouden single werd.
Het jaar daarop scoorde hij zijn grootste hit met “Burt Bacharach” en “Hal David‘s” geschreven nummer “Raindrops Keep Fallin ‘on My Head”, een nummer dat uit zal groeien tot een klassieker, is afkomstig uit de hitfilm “Butch Cassidy & the Sundance Kid”.
Het nummer werd gevolgd door een reeks softrockhits in de komende twee jaar, waaronder “Everybody’s Out of Town”, “I Just Can’t Help Believing”, “No Love at All” en “Rock and Roll Lullaby”, met de kenmerkte gitarist “Duane Eddy” en de vocale groep “the Blossoms”.
Na “Rock and Roll Lullaby” ging Scepter Records failliet en stapte hij over naar Paramount
records.
Bij Paramount had hij geen hits, wat de zanger ertoe aanzette om een nieuwe country-pop
richting te volgen bij ABC Records.
Zijn eerste single voor ABC “(Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song”, werd zijn tweede nummer een plaat in de hitlijsten en vestigde een countrycarrière voor de zanger.
Het volgende decennium bleef hij hits in de country charts produceren, met een aantal
nummers met name “Don’t Worry Baby” die de pop charts binnen kwamen.
In deze periode wisselde hij in hoog tempo van platenmaatschappij, maar het tempo van zijn hits werd daardoor niet vertraagd.
Hij bereikte zijn hoogtepunt in 1983 en 1984, toen hij de nummer een hits “Whatever Happened to Old Fashioned Love” en “New Looks from an Old Lover” had, evenals de top tien hits
The Whole World’s in Love When You’re Lonely“ en ”Two Car Garage”.
Gedurende de jaren ’80 nam hij een aantal hit gospelplaten op voor Myrrh en dat gelijktijdig met zijn countryhits, maar zijn meest prominente nummer was “As Long as We Got Each Other”, een deuntje dat dienst deed als themanummer voor de sitcom “Growing Pains”.
Aan het einde van de jaren 80 begonnen voor hem de hits op te drogen, maar hij bleef toeren en bracht in de jaren 90 af en toe een country- en gospelrecord uit.
In het nieuwe millennium concentreerde hij zich voornamelijk op kerst- en christelijke opnames, maar in 2013 keerde hij terug met “The Living Room Sessions”, zijn eerste seculiere album
in jaren.
Dit was een uitgeklede verzameling covers van zijn oude hits, soms uitgevoerd als duetten met sterren als “Lyle Lovett”, “Vince Gill” en “Keb ‘Mo’” het album debuteerde op de
negen en dertigste plaats in de Billboard country charts.
Ook in 2013 heeft de National Academy of Recording Arts and Sciences “Raindrops Keep Fallin ‘on My Head” ingewijd in de Grammy Hall of Fame.
In 2017 bracht Real Gone Music het nummer “New Looks from an Old Lover”, the Complete Columbia Singles uit, het eerste grondige overzicht van zijn opnames uit de jaren 80.
Op 25 juni 2019 noemde The New York Times Magazine hem onder honderden artiesten van wie het materiaal naar verluidt werd vernietigd in de Universal Fire van 2008.
Tegenwoordig toert hij nog rond en in zijn agenda staan er tot oktober volgend jaar al
optredens geplant.
Maar dit weekend is hij de Gouden terugblik met het nummer Raindrops Keep Fallin’ on My Head.B.J. Thomas – Raindrops Keep Fallin’ on My Head

16 gedachten over “B.J. Thomas – Raindrops Keep Fallin’ on My Head.

 1. TRUDY

  Met enige vertraging het filmpje van gister bekeken, op grote tv aangesloten, genoten van de persoonlijke aantekeningen en van die al die dingen van vroeger.

 2. Melodyk

  Wie kent dit lied niet… zou ik bijna willen zeggen…. een omvangrijke geschiedenis zo te lezen… zal hem heel wat zweetdruppels gekost hebben ook. En net als velen met hem na hem ook een zijstaop naar het religieuze … velen hebben kennelijk die onderzoeksdrift

  Fijn weekend Hans.

 3. Tine de Jong

  Een klein buitje mag wel komen hoor want deze smeulende hitte is ook echt niet gezond. mooi blog ook erbij gemaakt. En je kan gewoon reageren met deze blog hoor bij de url waar je ook al reageren want dan kom ik wel inde ze gelijk als ik erop klikt.

 4. Marlou

  ha Hans,

  wat is het toch een lekker liedje!
  En eigenlijk gaaf gezongen ook nog!

  Ik zie, dat hij net zo oud is als Henry…
  Die moet ook maar eens meer gaan zingen!!

  Prettig weekend, Marlou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *