Bloeddrukmeter.

Door de corona staat de zorg en ook mijn eigen gezondheidszorg op zijn kop.
Zo had ik al de afspraak met de tandarts voor een halfjaar verplaatst naar een later tijdstip.
Dus tijdens dit schrijven gelijk maar een nieuwe afspraak gemaakt voor volgende week.
Maar ook de half jaarlijkse controle bij de Praktijkverpleegkundige is vervallen door de corona en word nu telefonisch afgehandeld.
Maar tja, hoe is mijn bloeddruk?
Dus ik moest een half jaar terug mijn eigen bloeddrukmeter aanschaffen, vergeten te doen.
Zo werd ik gebeld door de Praktijkverpleegkundige hoe het met me was?
Nou goed, was mijn antwoord.
Heeft u al een bloeddrukmeter aangeschaft?
Nee, eigenlijk niet, maar ga gelijk mijn best doen.
Dan bel ik in oktober terug, wel een periode de bloeddruk registreren.
Nu had ik bij de apotheek bloeddrukmeters zien staan en dacht ik koop hem daar wel.
Ik naar de apotheek, moest deze nog wel worden besteld.
Dus twee dagen later opgehaald en heb hem nog steeds niet gebruikt.
Ik heb nog even tot oktober.
Maar ik voor deze log zocht ik een instructiefilmpje op het internet.
Zie ik ook verschillende aankoop bedragen voorbij komen.
Het verschil is opmerkelijk, bij de apotheek heb ik dus gemiddeld 30 % meer betaald dan een reguliere winkel of online aankoop.
Toen steeg mijn bloeddruk wel een beetje, voelde me toch benadeeld.
Maar goed ik accepteer mijn verlies, als een sportieve verliezer.Ik heb geen commercieel belang bij deze firma.

19 gedachten over “Bloeddrukmeter.

 1. rebbeltje

  Het voordeel van de apotheek is dan als die niet goed kan je teruggaan en dat is wel 30% meer waard haha
  Maar zou daar ook van balen
  Eigenlijk te gek voor woorden dat je er zelf een aan moet schaffen…
  Groetjes

  zo nu de radio aan…loop achter hihi

 2. Noortje

  ik bedenk me opeens bij het lezen van je postje dat ik ook een bloeddruk meter heb. In het verleden heeft mijn man er een gekocht op advies van zijn cardioloog. Deze heeft toen ook geadviseerd welke hij moest nemen Trouwens ik zelf ga om de 3 maanden naar de praktijk van de huisarts om mijn bloeddruk te laten meten. Ik zal straks eens kijken hoe het gesteld is met de batterijen in de bloeddrukmeter want deze is al meer dan een jaar niet meer gebruikt.

 3. Peter

  Bij de hartstichting gekeken welke zij adviseren en zo eentje gekocht. Ik meet nu zelf al een paar jaar en overleg dan jaarlijks met de wijkverpleging. Want 1x per jaar meten bij de wijkverpleging zegt mij niks.

 4. Marlou

  Ha hans,

  zo nu en dan meet ik ook.
  Henry heeft er eentje liggen (bij Blokker gekocht) en ik houd het bij op mn mobielte.
  Gelukkig steeds als een zonnetje!

  Groetjes van Marlou

 5. Lies

  ‘k Vermoed (soms ben ik ouderwets) dat je zoiets toch veiliger bij de apotheker koopt, Hans. Volgens mij dus geen verkeerde keuze. Nu nog de gebruiksaanwijzing lezen, en dan gebruiken.
  Lie(f)s.

 6. Morgaine

  Volgens mij kun je ze zelf bij de Media markt kopen tegenwoordig, ik vind ze zelfs bij het kruidvat, maar de vraag is dan ook, of ze wel goed zijn natuurlijk! Hier ligt er ook eentje, maar de batterijen zitten er al zo lang in, dat ze korrelig zijn, je weet wel, hahaha volgens mij nooit gebruikt in dit huis.

  X

 7. Di Mario

  Bij mij is wel bekend dat de apotheker duurder is dan een gewone winkel. Eerst controleren de volgende keer. 😉 Trouwens.. je moet vandaag wel even kijken of het apparaat werkt, want anders moet je terug.

  Love As always
  Di Mario

 8. ZON-nebloem

  ja, ik kon toen bij de apotheek zelf mijn bloeddruk gaan meten, dat meettoestel staat daar gratis voor alle klanten, maar ik heb er dan maar eentje gekocht bij……… . com
  -Een @->- voor jou.

 9. John

  Ik vind het nogal wat. We betalen een behoorlijk bedrag aan zorgverzekeringen, en dan moet je je eigen bloeddrukmeter aanschaffen? Hier kun je gewoon bij de huisarts terecht.

 10. mizzD

  Ik kocht er een tijd geleden ook eentje.. toen ik vermeende hartklachten had, wat m’n maag bleek te zijn hehe. Heb wel altijd een vrij hoge bloeddruk, is familiaal bepaald. Maar sinds ik dat ding heb, heb ik m’n bloeddruk ook nog maar een keer of 8 gemeten denk ik.. ik vergeet het ook gewoon. Als je het niet merkt of voelt, voel je ook de noodzaak tot meten niet hè.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.