Bakje.

Een nieuw begin van de dag, zo heerlijk rustig met wat laatste sneeuw op het gras.
Nee, niet meer op de weg of het voetpad, alleen op het gras.
Je pakt een boterham uit de vriezer, kijkt nog eens naar buiten en pakt niet helemaal bij de les de boter en de kaas uit de koelkast.
De boter neerzetten gaat goed, maar de kaas die in een kunststofbakje zit zet ik net te veel op de rand van het aanrecht.
Er volgt een flinke klap en het bakje met het stuk kaas valt op de grond.
De kaas in de verpakking en het bakje ligt aan gruzelementen op de grond.
Ik pak alles op en zet het weer neer op het aanrecht.
Het bakje ligt door de midden en de kaas is soepel genoeg om de klap te over leven.
Het bakje zou ik kunnen lijmen, mits bij gebruik van de juiste lijm.
Maar dan denk ik wil ik een gerepareerd bakje hebben en als het lijmen niet lukt moet je toch een ander bakje kopen.
Ik kreeg een Déjà vu gevoel, hoe vaak valt er materieel iets stuk in een mensenleven?
Materieel is te vervangen of te repareren en dat geeft dan weer een tevreden gevoel.
Maar er zijn dingen in ons leven die nooit kunnen worden gerepareerd of worden vervangen.
Dan blijf je met de brokken zitten, dat noemt men ook wel totaal los.

Vandaag in de GGOS 2021-01-21

Het idee komt van Sjoerd, een overzicht van de GGOS van vandaag.
Het is aflevering 15, in deze aflevering begint al vreemd met een krekel in het mengpaneel.
Oldman lost het weer op, met wat Rock-‘n-roll.
Flip komt pas later in de studio en is gek op spelletjes als hulphond.
Oma komt niet met de thee met een biscuitje brengen tijdens de show,
daar heeft ze Flip voor gestrikt.
Flip heeft gebroken met de Franse buldog, daar struikelt hij telkens over.
Neem dan Linda, daar kun je pas romantisch mee omgaan en ze schrijft gedichten.
Laat je verder maar verrassen in de GGOS, te vinden op de pagina van Bankradio.

17 gedachten over “Bakje.

  1. Morgaine

    Kaas in een bakje stoppen heeft hier weinig zin, hahahaha het is al op, voor het uit de verpakking is haast 😉 Hier eten we het dan ook eerder en meer in blokjes met of zonder gasten. En wat te drinken erbij natuurlijk!

    Er zijn dingen die stuk gaan, er zijn dingen die zelfs de oorlog hebben overleefd, zo ook hier. En het is maar net wat je laat vallen, het gebeurd, en soms stuitert zelfs glas terug en is het nog heel! Wonderlijk toch?

    X

  2. boerin+zonder+naam

    Tip van de kaasboer:
    Verpak kaas in een schone theedoek (kaasdoek of kaaslinnen) en buiten de koelkast bewaren. De smaak van de kaas komt op kamertemperatuur beter tot zijn recht. Het ‘zweet’ van de kaas wordt opgevangen door de doek. (Wel af en tor verschonen dus)
    Nu zul je zeggen: dan komt er schimmel op de kaas….. Wel nee….. Je moet de kaas opeten vóóóóóórdat er schimmel op komt!!! Nergens last van!

  3. Tine de Jong

    Soms is iets niet te lijmen en men zegt ook dat scherven gelukt brengt maar ook dat is helaas niet zo. Genoot ook weer van de muziek in je programma wat steeds zo mooi gevarieerd is. Beetje meer country zal mogen maar dan vraag ik hen zelf wel af en toe aan hoor. ;)) Ik vind ook wel zo een thema leuk om dan te zien wat men aan verzoekjes aan vraagt. En de andere die van GGOS die luister ik ook zo af en toe als ik er tijd voor heeft. En wellicht voor nu maar de kaas in aluminiumfolie verpakken want winkels zijn dicht maar wellicht verkoopt de levensmiddelen zaken die wel open mogen en zijn ook wel een bakje voor jou. Wij doen het nooit in een bakje.

  4. mizzD

    Waar zo’n klein ongelukje al niet voor kan zorgen aan gedachtengangen..! 🙂
    Gewoon maar een nieuw kaasbakje kopen als de winkels weer opengaan Hans.. online bestellen kost het je het dubbele door de verzendkosten!

  5. klaproos

    tja hans,
    in japan las ik pas lijmen ze de dure vazen wel, zodat ze steeds kunnen zien wat er fout ging,

    nou koop jij maar fijn een nieuw bakkie hoor geen punt

  6. Lies

    Tijd voor een nieuw bakje, Hans.
    De stukjes bij ons zijn niet zo makkelijk te vernieuwen…
    Pik af en toe een luisterbeetje GGOS mee!
    Lie(f)s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.