Muntje.

Iemand had al eens verteld, straks heb je weer een muntje nodig voor de winkelwagen.
Dus ik liep al een tijdje trouw met een winkelwagenmuntje naar de buurtsuup.
Maar telkens was het vergeefs, de winkelwagentjes konden gewoon worden gepakt.
Tot afgelopen maandag toen ik in de buurtsuup aankwam voor de boodschappen.
De winkelwagentjes zaten weer op slot, ik zag al mensen druk bezig en dacht dit gaat fout.
Waarom het fout ging, nou ik had geen muntje bij me, dat is balen.
Nog even in de knip gekeken, maar geen euro munten.
Dus ik zeg tegen een vrouw die terug komt uit de winkel, ‘daar ben ik lekker mee’.
Nou zegt ze geen probleem hoor bij de servicebalie staat een bakje met muntjes.
Ik was opgelucht en zei tegen haar u bent mijn redende engel.
Dat vond ze heel aardig van me.
Door de poortjes en eerst naar de groente en daarna naar het fruit, wat gezond.
Doet een vrouw een mondkapje op midden in het gangpad, bij mij floepte eruit, ‘die zijn niet meer nodig’.
Had ik niet moeten doen, want ik zag de reactie van haar man, hij vond het ook overdreven van zijn vrouw.
Ik zeg; heb gelukkig beide vaccinaties gehad.
Ja, wij ook reageerde ze, maar ik hou rekening met het ergste en gaat helemaal los.
Haar man reageerde nogal geïrriteerd op zijn vrouw en vond het blijkbaar maar niks dat ze een mondmasker opdeed.
Ik loop maar door en denk ‘had je mond ook gehouden, arme man’.
Eerlijk gezegd, het mondkapje heb ik ook bij me, maar alleen in bijzondere gevallen zal ik deze gebruiken.


Ze zijn er weer volop.

14 gedachten over “Muntje.

 1. Mijnnikonenik

  Nog niet gezien dat er terug muntjes moeten…
  Mondkapjes zijn hier nog normale toestand. En tegenwoordig krijg ik toch niet graag de hoest en nies van een ander in mijn gezicht hoor ook al ben ik twee keer ingeënt, anderen in de familie zijn dat nog niet en moeten ook beschermd worden.

 2. boerinzondernaam

  Als je gevaccineerd bent kun je nog steeds besmet raken met het coronavirus. De vaccinatie beschermt tegen ziek worden door het coronavirus. Wel is inmiddels bekend dat vaccinatie ook de overdracht van het virus van de ene persoon op de andere vermindert. Een mondkapje opdoen is helemaal niet raar, het is alleen niet meer verplicht….. Je mag het gewoon dragen als je je daar beter bij voelt. Ik moet het voor mijn werk bij de kinderen met een verstandelijke beperking ook gewoon dragen (+ handschoenen), ook al ben ik gevaccineerd. Wat betreft de wagenmuntjes….. Op het dorp hebben we dat niet, maar in de Gorinchem wel. De muntjes liggen gewoon in de auto. Overigens gebruik ik i.p.v. een muntje een carrosseriering van de juiste maat, die ik aan een knip aan de sleutelbos heb hangen. Gewoon te halen in de bouwmarkt, of in de schuur…..

 3. Lies

  Muntjes moeten hier ook weer, en mondkapjes, binnen in de winkels, nog steeds.
  Lie(f)s.

 4. Marlou

  Ha Hans,

  sja… toch maar weer een muntje in de tas of zak doen!
  Ik gooi mijn mondkapjes niet weg… je weet maar nooit.
  Maar ik ben blij, dat ik gewoon in de buurtsuup open en “bloot” mag winkelen…

  In het OV nog niet.
  Dat is prima…

  Groetjes!
  Marlou

 5. Tine de Jong

  Bij de klantenbalie staat ook bakje met muntjes maar voor mij had dit niet gehoeven hoor. Muntje of geen muntje de karretjes zie je toch veel in de wijken op straat staan. Te beroerd hen terug te brengen. En mondkapje slechts op als het druk is .

 6. francky

  Muntjes liggen hier samen op hun plaats om er mee naar de krantenwinkel te gaan. In mijn zak zul je er niet vinden.

 7. Bertie

  Muntjes liggen hier overal en en in elke broek- en jaszak heb ik er minstens één.
  Mondkapje hoef ik niet maar het staat iedereen vrij ze te gebruiken.

  1. Dorien

   Verwarrend met die muntjes. En die mondkapjes…. Je kunt er een dragen als je zelf verkouden bent, maar een mondkapje beschermt je niet tegen vira van buiten af. Tja, sommige mensen voelen zich gemaskeerd veiliger. Ik ben allang blij dat ze verdwenen zijn.

 8. John

  Ik heb altijd een muntje bij. Zelfs toen het niet moest. Nu moet het hier en daar weeer.

 9. mizzD

  Ik heb een wagenmuntje aan m’n huissleutels, maar het was hier nog niet nodig gelukkig, dat ellendige gedoe met die muntjes..!

Reacties zijn gesloten.