Spookslot.

Misschien heb je het ook gelezen, maar het Spookslot verdwijnt uit de Efteling,
dat werd deze week bij verschillende media gemeld.
Het Spookslot is een van de oudste attracties en verdwijnt na de zomer uit het park.
In de Efteling gaan een aantal verandering plaatst vinden, zo zal het Spookhuis plaatsmaken voor een overdekte attractie en komt er een nieuw hotel bij de ingang.
De attractiecapaciteit wordt met deze veranderingen aanzienlijk uitgebreid, naar verwachting kunnen straks ongeveer 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven.
Maar er is meer wat met het Spookslot heeft te maken, namelijk Kate Bush.
In 1978 werd namelijk “ De Kate Bush-special” in de Efteling opgenomen,
een televisieprogramma dat op 12 mei van het jaar werd uitgezonden door de TROS,
bestond uit zes muziekvideo’s met Kate Bush in de hoofdrol.
De special, die bij Kate Bush-fans bekend staat als “de Efteling-special”, diende ter promotie van het toen nieuwe Spookslot en het debuutalbum The Kick Inside van Kate Bush.
Diverse attracties in de Efteling vormen het decor voor de clips.
Speciaal voor de gelegenheid werd een grafzerk vervaardigd met de naam van Kate Bush erop, deze werd gebruikt in clips.
Daarna belandde de zerk in de opslagruimten van het Spookslot, om in 2003 plotseling
weer tijdelijk op te duiken voor de ingang van het Spookslot.
Nu het Spookslot gaat verdwijnen is men op zoek naar een nieuwe bestemming voor de
grafzerk.
Er zijn al een paar fans die zich hebben gemeld, van Kate Bush is nog niet vernomen.


Kate Bush – De Efteling special – 12 May 1978 • TopPop

[Ontdek de Efteling] Spookslot.

19 gedachten over “Spookslot.

  1. Liesbethblogt

    Ik baal ervan het is één van mijn favorieten als in de top 2 met Villa Volta op 1. Helaas ga ik toch al niet naar het park door de entreeprijzen.

  2. RenéSmurf

    Geen reet aan, die hele spookslot niet, maar dat geldt eigenlijk wel voor de hele Efteling. Ik vind dit ook geen nieuws, het is pas nieuws als ze het hele park gaan slopen.

  3. Dorien

    Wat leuk, die video met Kate Bush in het spookslot. Hoe weet jij toch zoiets ? ;-). Ik kom uit Brabant en ben heel vaak met mn kinderen en later met de kleinkinderen in de Efteling geweest. Prachtig (vooral toen het nog m´niet zo druk was)..

  4. Francky

    Ik ben er nog nooit geweest maar kan me voorstellen dat bepaalde attractie’s na verloop van tijd vervangen dienen te worden.

  5. willyduvel

    Het is zooooooooooooooo lang geleden dat ik er was Hans weet er niets meer over Spijtig niet ?

  6. mizzD

    Ik vind het jammer.. vond het een hele leuke en mooie attractie. Maar de laatste keren dat ik er was (tijdens de WinterEfteling), kon je inderdaad zó doorlopen.. er kwam geen hond meer, terwijl je in het begin samengeperst in dat te krappe gangetje stond te wachten tot eindelijk die deur open ging! Met die enorme kroonluchter boven je, in de vorm van een karrenwiel met kaarsen erop, die aan het wijsvingerpuntje van een enórme hand hing.. vond dát altijd al eng hahahahaa!
    Ik heb die special met Kate Bush gezien.. heb zelf de lp The Kick Inside grijs gedraaid indertijd.. en in het Spookslot heeft ze het nummer ‘Them Heavy People’ toen opgenomen.. zat ze naast die oude swingende zombies hehe.. ik zie het nog zó voor me.. was leuk. Ik zal m’n jongste zussie eens inseinen.. over die grafsteen.. die werd een nog grotere Kate Bush-fan dan ik.. ze noemde er zelfs haar oudste dochter naar..!

  7. Peter

    Bij mij zeker een 40 jaar geleden dat ik daar was, met een paar jengelende kinderen erbij haha. Ik was kapot na zo’n dag.

  8. Marlou

    ha Hans,
    ja de Efteling…
    Ik ben er maar één keertje geweest en heb er genoten!
    Zal er waarschijnlijk niet nog een keer naar toe gaan.
    heb nu andere hobbies, haha…

    groetjes!

  9. John

    Ik was vroeger kind aan huis, in de Efteling. Nu zie je me er niet meer, maar 2 nichtjes van me zijn er vandaag. Die gaan er zeker een paar keer per jaar naar toe. Ze hebben me al een paar keer meegevraagd maar dan ben je echt een dag kwijt en dat zie ik niet zitten.

  10. bertiebo

    Ik hou heel erg van de Efteling. Het enige pretpark waar ik van hou trouwens. Maar het Spookslot was niet mijn favoriete attractie. Ik zal het niet missen

  11. Melody

    Ooit was ik er … 35 jaar terug ofzo… ik herinner me er niks meer van behalve dan dat gekrijs van jengelende kinderen in te lange wachtrijen… niet mijn ding zoals je begrijpt dus of de vernieuwing een verbetering is of niet ….geeeennnn ideee

Reacties zijn gesloten.