Herinnering.

Soms kom je iets tegen op internet die je terug voeren naar je jeugd.
Zo ook de stationshalte bij de Hembrug, als je dat tegen een oudere Zaankanter zegt weet deze precies waar je het over hebt.
Er was een spoorlijn van de Zaanstreek naar Amsterdam die over de Hembrug ging die in 1985 definitief is gesloopt.
Aan de kant van de van de Zaanstreek was er halte Hembrug, deze was vooral bedoeld voor medewerkers van een naastgelegen drietal fabrieken: De Norit fabriek, Artillerie Inrichtingen en Bruynzeel.
Met onze ouders stapte we er wel eens uit want er woonde familie bij de Hembrug en dan liepen we via een steile trap naar beneden.
Maar het stationnetje werd in 1982 gesloten omdat de brug zou gaan verdwijnen.
Op de website “De Orkaan” las ik een artikel, dat op 4 januari 2015 is geplaatst, over hoe halte Hembrug in een tuin aan de Noorderhoofdstraat Krommenie terecht kwam.
Dat verhaal kun je lezen op de website van de “De Orkaan” .
De monumentale woning op Noorderhoofdstraat 26 ken ik maar al te goed want ik ben geboren en getogen Krommenie.
Het blijkt dat de monumentale woning te koop staat, ik heb het binnen nooit kunnen bekijken, maar als je nu op de site van de makelaar gaat kijken zie je de foto’s van het interieur. (klik hier)
Daar heeft de tijd werkelijk stil gestaan, ik was verrukt.
Zo kom je door een verhaal, heel veel dingen tegen uit mij jeugdjaren.


halte Hembrug achter in de tuin.


Gevel Noorderhoofdstraat 26.


De voorkamer.


De eethoek.

12 gedachten over “Herinnering.

  1. Bertie

    Ontzettend leuk om dit te lezen Hans. Uiteraard ken ik de halte nog, als oud-Zaanse. De foto’s het huis en inrichting zijn mooi, vooral de typische Zaanse gevel is een plaatje.

  2. gerry

    Hele mooie herinneringen hans prachtige foto,s daar van
    Ik kom jou even een heerlijke dag wensen maak er ondanks de buien maar een lekkere dag van doe ik ook hoor.Heb de boodschappen alweer gedaan dus kan lekker binnen blijven nu.
    Liefs en xxjes van Gerry

  3. Peter

    Wat een mooie beelden zijn dat Hans. En dan er even bij gaan zitten mijmeren en zelfs de trein weer over de brug hoort denderen.

    Groetjes: Peter.

  4. Di Mario

    Ik vind de gemiddelde prijs van een woning daar beter dan de prijs van dit gebouw. Maar wat een plaatje zeg. Ik kan me voorstellen dat als je daar bent opgegroeid dat het je hartje doet overslaan.

    Love As Always
    Di Mario

  5. Ferry & Jacqueline

    Prachtig pand om te zien. Het kost bijna 950.000 euro’s. Het nogal wat. Daar vragen veel geld voor. Het is ook mooie huis met ruimte erin.
    Fijne woensdag.

  6. John

    Ik denk dat als ik mijn vader en mijn ooms en tantes dit vertel ze ook heel wat herinneringen zullen hebben. Een deel van de familie van m’n vaders kant woont er trouwens nog.
    Ik zit er binnenkort ook voor een dag. mss even daar kijken als er tijd voor is.

Reacties zijn gesloten.