Zomer.

in de Haven gaat alles altijd anders dan je zou denken.
Je zou het niet zeggen, zucht Hans, maar het is inmiddels al een paar dagen zomer.
Het is al even geleden dat we een echte zomerse dag hadden.
Oma zegt, denk dat je in de war bent, het is toch prachtig zomerweer.
Het lijkt het alsmaar warmer te worden, jassen en vesten zijn ondertussen opgeruimd.
We hopen dat het in juli en augustus toch ook zo zomers gaat worden, want dan willen we op vakantie.
Ik loop wel eens in mijn bloes naar buiten, nou dat had ik beter niet kunnen doen, op het zelfde moment kwam de regen uit de hemel, moppert Hans.
Mijn vader zaliger zei altijd, ik ga in augustus op vakantie, op een of andere manier volgen wij zijn advies nog steeds op.
We hebben nog een meer dan een maand de tijd dat het augustus is, dan gaan we echt weg en hopen dat vader zaliger gelijk krijgt.
Hoe dan ook Hans, bekijk het weer eens wat beter.

12 gedachten over “Zomer.

 1. rietepietz

  Het voorjaar was wat mij betreft echt wel zomer. Maar natuurlijk hoop ik ook dat juli en aurgustig nog een beetje zomer in huis hebben. Het hoeft niet pese 30 graden te zijn maar een graadje of 23 met een zonnetje vind ik prima.

 2. Dorien

  Ik moet nog steeds lachen om mijn moeder. Als iemand haar vroeg” Moet jij nog op vakantie?”dan was haar antwoord ” ik moet niks”.
  Gek toch, alsof iedereen op vakantie MOET.

 3. Peter

  Vakantie ja. Maar sinds ik gepensioneerd ben heb ik eigenlijk elke dag vakantie.
  Voor iedereen die nog op vakantie moet wens ik het mooiste weer toe.

 4. mizzD

  Door omstandigheden konden we dit jaar niet eind ju i op vakantie, wat we het liefste doen. De boel ligt er dan overal nog fris bij, de temperatuur is nog niet té hoog en het personeel van de terrassen en de campings heeft er dan nog lekker zin in.. aan het einde van de zomer is dat nog weleens anders..!
  Maar goed.. het was nu enorm warm weer in Frankrijk en er waren zware onweersbuien.. dus ik ben al blij dat we er nu dan tóch niet waren..! Hopelijk is het eind augustus, wanneer we nu gaan, een beetje lekker weer..!

 5. Francky

  Ik geniet van iedere zomerse dag die we hebben. Of het ook zomers zal zijn in augustus is afwachten.

Reacties zijn gesloten.