Wintertijd.

Daar zit oma dan, het is donderdagochtend en leest in haar krantje: dat men de mond vol heeft over de wintertijd.
Ze zegt: het blijkt dat de wintertijd beter is voor de biologische klok van de mens.
De invloed van de zomertijd op het slaapritme is groter dan gedacht.
Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en de Ludwig Maximilians Universiteit in München wat een paar jaar terug is gehouden, leest een slaperige oma.
Voor het onderzoek lieten de wetenschappers vijftigduizend mensen over de hele wereld een online vragenlijst invullen.
Hieruit kwam naar voren dat voornamelijk avondmensen na het ingaan van de zomertijd
kampen met een verstoord slaapritme.
Nou dat klopt wel, zegt oma tegen Flip, maar ik voel me nu ook niet echt fit.
Toen ik vanmorgen naar buiten keek was alles grauw en mistig, tijdens de ochtend wandeling met jullie is het sombere gevoel niet weggegaan.
Flip kijkt met een scheef oog oma aan, en rekt zich nog eens lekker uit, zegt dan zachtjes tegen oma als je een hond bent heb je dat probleem niet, als het maar warm en behaaglijk is dan maffen wij wel een gat in de dag.
Oma sloft naar de studio en zucht zou een gezellig muziekje uitkomst geven?
Oma pakt een plaat en luistert naar Drs.P met het liedje Wintertijd, het is toch muziek waar je mee opgegroeid bent en die de tijd een beetje stil zet.


Drs.P – Wintertijd

14 gedachten over “Wintertijd.

  1. Dorien

    Ik vind dat omschakelen maar vervelend. Maar je hoort er niks meer over om dat af te schaffen. Tja, er zijn natuurlijk grotere problemen in de EU.

  2. Noortje

    Voor mij mag het één tijd zijn niet omdat ik er last van heb maar dat gehannes om alles weer op de juiste tijd in te stellen wat niet automatisch gaat.
    Trouwens dat liedje kende ik niet van hem.

  3. mizzD

    Heinz Poltzer kon heel goed met taal overweg, maar echt goed zingen kon ie natuurlijk niet.. al hoor ik ‘m best graag hehe.. ik hou van zulke herkenbare stemmen.
    Komend weekend dus een uurtje langer.. heerlijk. Heb nooit last van die wisselingen hoor.. maar het is inderdaad wel logischer dat het gewoon weer altijd wintertijd (= de normale tijd) zou zijn.

  4. Lies

    Dat extra uurtje is meegepakt, Hans. Dat elke keer weer prutsen aan ons bioritme helemaal niet.
    Lie(f)s.

  5. John

    De wintertijd is ook de originele tijd. Ik voel me daar ook het prettigst bij. komend weekend mag de klok eindelijk weer terug naar de originele tijd.

  6. Dimario

    De wintertijd. We doen er allemaal zo dramatisch over, maar als we voor de wintertijd kiezen, wil niet zeggen dat het altijd winter blijft. Het is gewoon voor ons lichaam de beste tijd.

    Love As Always
    Dimario

Reacties zijn gesloten.