Filmpje.

Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk om een filmpje te maken, te bewerken en op te slaan.
Maar ook het delen via de sociale media is peulenschilletje geworden.
Dat geldt natuurlijk ook voor audio bestanden, de digitalisering heeft veel veranderd.
Wij zijn niet meer gebonden aan een keer per week in de bioscoop het nieuws in beeld en
geluid te volgen.
Maar ook het bewerken en creatief aanpassen van beeld en geluid is door de komst van de computer een stuk eenvoudiger geworden.
Niet meer met plakband of lijm banden of films plakken, het is nu een kleine bewerking.
Als je naar de oude beelden kijkt van de Polygoon’s Filmfabriek krijg je een aardige indruk hoe dat ooit ging.


De Polygoon’s Filmfabriek.

18 gedachten over “Filmpje.

 1. rietepietz

  Dat klopt helemaal, ik heb inderdaad nog zelf dubbel 8 filmpjes zitten knippen en plakken, niet écht trucagewerk natuurlijk maar vaak slechte stukken eruit halen of een andere volgorde plakken. Het is leuk speelgoed al kan ik met m’n huidige programma minder goed overweg. Maar een filmpje plaatsen is nu inderdaad heel simpel je hebt nu alleen maar de url nodig waar je nog maar kort geleden zelf moest embedden. Maar de stem van Bloemendaal moeten we er zelf bij denken.

 2. Mijnnikonenik

  Ja heb geen idee hoe het vroeger gebeurde maar moet serieus veel knip en plakwerk geweest zijn. Ook de dag van vandaag ben ik geen echte kenner maar eens een flimpje gemaakt en dat ging zonder plakken maar helaas ben er niet in thuis.

 3. Dorien

  Als de film The Fabelmans ooit wordt uitgezonden op een streaming site, dan moet je die beslist gaan zien. Steven Spielbergs eerste beginselen van de filmmakerij.

 4. Yova

  Leuke beelden hoe vroeger deze. Echt pure nostalgie om te zien. Grote camera dingen was vroeger. Nu ook wel. Tegenwoordig zien het anders uit. WFilm maken was vroeger bijzonder om te zien. Fijne dag Hans.

 5. John

  Ik vind de vooruitgang geweldig. De afbeelding gister bij mijn blog bijvoorbeeld maakte ik zelf. 20 jaar geleden had dat niet gekund. Het hoeft niet per se van dure professionals af te hangen. En kijk naar jouw show. Dat is toch geweldig hoe je dat doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.