Pakkie shag.

Mijn actieradius is merkbaar groter geworden, ik kom meer mensen tegen.
En wat is er leuker om contact met mensen te krijgen, door bijvoorbeeld goedendag te wensen of iets van die strekking.
Zo ook deze mevrouw ze loopt opgewekt in het winkelcentrum, ja mijn actieradius is merkbaar groter geworden.
Maar goed ik kom aan tuffen in de schildpad stand, hallo wil ik zeggen, maar ze is me voor.
Even ter verduidelijking ik heb jaren in Amsterdam gewerkt en ben veel van dit type mensen
tegen gekomen.
Altijd aardig en om vooral iets van je te kunnen bietsen.
oké jij verteld mij je verhaal en ik geef je daar wat voor terug, dat is mijn insteek.
En heb altijd wel geld bij me voor een bijdrage.
Wat leuk je te ontmoeten, zegt de mevrouw.
Nou dat heb ik lang niet gehoord reageer ik.
Je bent zo veranderd en wat ga je nu doen?
Ik ken haar echt niet hoor.
Ik ga een boodschapje doen bij de buurtsuup.
Zou je voor me een pakkie shag willen kopen en mij dat cadeau doen.
Ik zeg loop maar mee krijg je van mij een pakkie shag.
Dat kan niet zegt ze, ik mag niet in de buurtsuup komen, ik heb een winkel verbod.
Ga maar mee naar de andere buurtsuup, zegt ze en ze noemt nog een keer het merk van het pakkie shag , wat ik gelijk alweer ben vergeten.
ik zeg ik maak het goed met je, jij krijgt van mij wat geld en dan moet je de rest maar bij
bedelen.
Dat is niet genoeg hoor zegt ze, een pakkie shag kost negen euro of zo.
Dan moet je de rest maar bij bedelen, zeg ik.
Ze kijkt me vreemd aan bij bedelen, jij kunt het me toch ook geven!
Ik zeg vraag maar andere mensen, kijk doe je zo.
Ik spreek ouder stel aan die het spektakel volgen, heeft u nog een paar euro voor deze dame.
De oudjes barsten in proesten uit, nou we kijken wel even.
ik zeg zo doe je dat en dan vertel je ook je verhaal over waarom je een pakkie shag nodig hebt.
Nee, je krijgt niet meer geld van mij, het is goed zo.
Dank je wel zegt ze en druipt af.
Een bijzondere vrouw, maar iemand die toch de weg een beetje kwijt is.


Brigitte Kaandorp – Bananen en Shag

16 gedachten over “Pakkie shag.

 1. rietepietz

  Heerlijk dat je wereld weer zoveel groter is, dat doet een scootmobiel met mensen en dat is fijn. Bedelen heb ik het niet zo op, het trieste verhaal is ook lang niet altijd een waar verhaal. en er zijn vast genoeg mensen die tóch wel een praatje willen maken zonder je verhaaltjes op de mouw te spelden.

 2. Robert

  Keifijn dat je wereld groter is geworden met een schilpadgang. Ik heb eens mijn hele inboedel weggeven. In de weggeefhoek van Someren/Asten. was alles binnen een ochtend kwijt. Het voelde keigoed. Zo die oude mijnheer uit India / Sri Lanka die mijn rotan meubelen en scheepjes van bamboe kreeg. Tot tranen geroerd. Een moeder met drie kinderen die mijn fietsen kreeg voor naar school. Ik bezit nu naast mijn kleding en twee oude fietsen niets en dat voelt keigoe. Fijne dag.

 3. mizzD

  Ik ben zelf niet zo blij met dat soort mensen.. word er altijd een beetje ongemakkelijk van.. geef ook nooit iets, niet in de laatste plaats omdat ik nog maar zelden contant geld bij me heb. Ik zeg wel altijd vriendelijk gedag terug tegen de straatkrantverkoopster die bij onze super staat, maar die krant kopen doe ik ook niet.

 4. Tine de Jong

  Dat ze een winkelverbod heeft komt vast dat ze iets had weggenomen want niet mocht. Wel een bekend verhaaltje wat ze zei jou te kennen. Ze verzinnen zoveel maar wel lief dat je haar wat geld gaf. Onlangs heb ik wel iemand geholpen die bij de kassa in winkel wat te kort kwam maar op straat aan een vreemde wat geven is niet zo mijn ding. Wel aan een straat muzikant of zo.

 5. Dorien

  Hier in ons kleine provinciestadje zie je ze niet vaak. Maar laatst was er een jonge vrouw die om geld vroeg. Ik heb bijna nooit contant geld bij, maar ze had een telefoon en ik heb digitaal wat overgemaakt. Maar er staat wel altijd iemand die het blad voor daklozen verkoopt. Voor elk verkocht blad krijgen ze een bedrag en vooral de chef doet er vaak wat bovenop.

 6. Sjoerd

  Ik heb het niet zo op dat slag mensen. Als de shag zo duur is geworden ben ik blij dat ik erg lang gleden gestopt ben met roken. In die tijd was een pakje shag niets op een dag. Maar om een paar honderd euro per maand aan shag uit te geven lijkt me ook niet zinnig.

 7. Karel

  goh lang geleden dat ik een pakkie zware van de weduwe haalde , toen vond ik het al duur hihi
  bietsers-bedelaars zijn een deel van het straatbeeld , toen – nu en ik vermoed altijd

  goed te lezen dat je actieradius is groter geworden

  geniet de dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.