Energielabel.

Ik kreeg een brief over een afspraak maken voor een opname van een energielabel.
Dus ik maakte een afspraak met het bedrijf wat de opname zou gaan doen.
De energielabel-adviseur zou op een dag komen als hij in het senioren complex aanwezig is.
De bedoeling was dat er werd gecontroleerd op ramen, installaties, isolatie enz.
Het bezoek zal ongeveer drie kwartier duren, daar was ik niet blij mee.
Drie kwartier is wel erg lang, zeker voor een woning die ongeveer honderd keer in het complex voorkomt.
Maar goed, ik wist dat de dubbelglas in een venster erg oud was, op een of andere manier niet goed gegaan bij het plaatsen van de nieuwe kozijnen ruim tien jaar terug.
Dus alles zoveel mogelijk vrijgemaakt om de energielabel-adviseur de ruimte te geven.
De energielabel-adviseur was op de afgesproken tijd aanwezig, gaf een korte uitleg na aanleiding van de brief en zijn werkzaamheden.
De foto’s werden snel gemaakt, net als de inspectie en in een kwartier tijd was de energielabel-adviseur al weer vertrokken.
Ik had meer werk aan het maken van ruimte en deze weer terug te zetten.
Hij vertelde dat de tijd een standaard tijd was, gebaseerd op een eengezinswoning.


Maarten legt uit | Wat doet een energielabel-adviseur.

16 gedachten over “Energielabel.

  1. Mirjam Kakelbont

    Ons vorige huis was een dijkhuis. In de winter gebruikten we voorzetramen tegen de tocht maar het zand lag elke ochtend op de vensterbank.
    Ik hoop dat het onderzoek jou iets oplevert!

  2. rietepietz

    Het zal mijn tijd wel uitdienen. Zo gezond is het niet om je leefruimte helemaal naadloos af te dichten, een klein beetje “ventilatie “is gewoon nodig. Ik voel er niets voor om een duur ventilatiesysteem aan te laten leggen .

  3. mizzD

    Ja, dat zijn van die belachelijke dingen.. al die woningen zijn hetzelfde toch? als ze er eentje gezien hebben hebben ze alles gezien. Óf zijn die ramen bij jou alléé’n verkeerd geplaatst? dán kan je er voordeel bij hebben dat ze alles apart bekijken.
    Standaardtijd.. lekker dan!

  4. Dorien

    Het is wat met die energie-labels. Je kunt als huiseigenaar aan de gang blijven met het energie zuiniger maken van een huis. Mijn man is bouwtechnicus en schudt vaak zijn hoofd. Te veel isolatie en te weinig natuurlijke ventilatie kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken.

  5. Lies

    Hopelijk goede resultaten, Hans, dan ben je gerust.
    @Hier stond ook nog een adviseur met een ‘blowerdoortest’. Jaja, je kunt het raden, dat liep mis… Buiten (de straat) werden op dat moment stenen verzaagd (gezellig veel stof) 🙁 en door een verkeerde instelling zat dat dus allemaal binnen, het hele huis rond… Een tijd later werd het opnieuw geprobeerd, met een redelijk resultaat. Zoals elke keer weer, hier kan het verkeren…!
    Lie(f)s.

  6. Yova

    We kregen ook mail van huis. Nooit gekomen voor onderzoek bij ons. Al tweede keer gebeurd. Maar ander bewoners is wel geweest.Maar bij ons gaat wel eens veranderen in de toekomst. Kreeg dan wel mail van. Deze bouw op filmpje is wel anders. Goed in de gaten houden hoe het zit met label. Fijne dag.

  7. Karel

    mogge Hans
    is dat bij de bouw en eventuele renovatie dan al niet gelijk bekeken vraag ik me af ?

    geniet de dag

Reacties zijn gesloten.