Verspilling.

Volgens het Nederlands Woordenboek is verspilling “het teloor laten gaan van iets waardevols door nalatigheid”.
Zoals het niet zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen zoals aardgas, grondwater,
delfstoffen, schonen lucht en voedsel.
Men gooit ‘overbodige’ spullen of voedsel’ maar al te makkelijk weg.
Maar dit jaar is er ook een Verspillingsvrije Week van 9 t/m 15 september.
Zelf hou ik niet van verspillen, de wereld heeft het al zwaar genoeg.
Hoeveel voedsel gooit men weg?
Zo kwam ik een interessante video tegen, over wat retailers doen met onverkochte voorraad.

18 gedachten over “Verspilling.

  1. rietepietz

    En toch wordt er in Nederland al steeds beter op gelet. het kan altijd beter natuurlijk en vooral in de productie van apparaten die veel te vaak niet gerepareerd kunnen worden is nog veel te doen.

  2. Lies

    Eten wordt hier absoluut niet verspild, Hans, en kledij/schoenen worden vernieuwd na versleten te zijn. De economie is vermoedelijk niet blij met mij…, op enkele ontbijtjes na….
    Lie(f)s.

  3. Bertie

    Verspillen doe ik ook liever niets maar er zijn dingen die verslijten en de deur uitgaan. Dan gooi ik ze in de vuilnisbak (kleding) of plastic zak, oude toestelletje als camera’s en radiootje sloop ik en breng ze naar de stort.
    Je moet toch wat.

  4. Dorien

    Oei Oei Oei, inderdaad, wat een verspilling. De meeste landen in Europa doen veel om dat te verhelpen, maar dan toch. En wat kunnen wij doen t.o.v. Amerika, Azië en noem maar op. Wij waren lang geleden in New Zealand en daar kunnen ze er wel wat van! Opruimen dus, recykle, hergebruik. Het kan dus wel!

  5. willyduvel

    Ja Hans er is al zoveel over geschreven en gepraat en het blijft maar duren Erg he Zelf probeer ik zo weinig mogelijk te verspillen maar ………… dit lukt niet altijd Spijtig Groetjes willy

  6. rebbeltje

    Opgegroeid in de tijd dat weggooien zonde was…maar zie om me heen dat het nu ook anders is.
    We hebben het veel te goed en willen van alles
    Dat zie ik vooral bij de jeugd van nu…dan trek ik mijn wenkbrauwen op 😉
    Groetjes

  7. mizzD

    Ik probeer echt alles óp te dragen.. maar soms is dat best lastig. Nu ook weer.. ik heb een paar (behoorlijk dure) sandalen en lage wandelschoenen.. die zien er nog fantastisch goed uit, maar bleken uitgerust te zijn met hele slechte zolen.. daar zitten echt al gaten in! Ik vind dat heel zonde.. maar verzolen gaat bij dat soort schoenen niet, die zolen zitten aangegoten. Belachelijk dat de producenten, die dus best veel voor dat schoeisel durven vragen, zulke slechte materialen gebruiken voor het onderdeel dat het hardste slijt..! Daar valt nog wel wat te winnen denk ik voor het milieu!

  8. francky

    Hier in huis verspillen we zowat niets.
    In Roeselare en omgeving zijn er genoeg initiatieven die goederen en producten een nieuw leven geven of schenken aan mensen die het nodig hebben.

  9. Robert

    Waauw indrukwekkend filmpje. Wij hebben de weggeefhoek Sittard op Facebook. Ons bankstel wordt vanavond gratis opgehaald voor een 2e leven bij mensen met kinderen en laag inkomen ivm sluiten NedCar waar auto’s gemaakt werden MINI BMW etc. (3500 mensen werkeloos deze week Born/Sittard).

  10. Karel

    mogge Hans
    het filmpje laat wel zien dat ” men ” nu meer en meer denkt er moet wat aan gedaan worden
    maar voor het echt zo ver is , zal er nog veel verbrand en of verpletterd worden 🙁

    geniet de dag

  11. Yova

    Het is nogal wat zoveel. Er worden heel veel weggegooid. Maar kleren hebben hier in de buurt speciaal kleren container er staan. Voor goede doelen bestemd. Speelgoed zie wel eens bij onderste container erbij staan. Dan is ook stuk… Maar ietsje verderop bij ons kun je apart plastic erin gooien. Daarnaast hebben ook karton container er staan. Wat alles met papier kunnen daarin gooien. Echt uitkijken wat je koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.