koi karper.

Met verbazing zag ik in de single een koi karper zwemen of was het een uit de kluiten gewassen goudvis?
Ik ga van een Koi karper uit die samen met een normale karper gebroederlijk rond zwom.
Het beest voelde zich als een vis in het water, maar natuurlijk is het niet.
Deze Koi karper kom niet zomaar in het openbare water, hij moet daar door een oud eigenaar of door een reiger die hem uit een vijver heeft gevist zijn terecht gekomen.
Want deze siervissen horen niet thuis in openbare wateren.
Ze kunnen er wat voedsel betreft wel in overleven.
Maar vooral de kleurige koi, meestal met oranje, rood, wit en zwart, lopen gevaar dat ze eruit worden gevist, niet zozeer door hengelaars, maar vooral door reigers en de Meerkoet had het ook al niet zo op de Koi en joeg hem weg.
Een vreemde verschijning en dat is het.

10 gedachten over “koi karper.

  1. Mirjam Kakelbont

    Zo hoor je niet met dieren om te gaan! Ik kan me groen en geel ergeren aan dat soort mensen, maar het helpt natuurlijk niet. Nu zitten we opgescheept met de Amerikaanse rivierkreeft. Een of andere idioot in de regering heeft bedacht dat deze soort beschermd moet worden. Totale idioterie want a) het beest hoort niet in onze sloten 2) het heeft geen natuurlijke vijanden 3) ze vreten de sloten gewoon leeg!
    Nou ja, die koi is in elk geval nog onschuldig.
    Warme groet

  2. Morgaine

    Ik snap dit gewoon niet, hoe mooi ze ook zijn, goudvis of een KOI karper, en die laatste zijn ook nog eens best prijzig, dat doe je niet zomaar weg… lijkt mij…

    X

  3. Renesmurf

    Het zijn leuke interessante beesten. Volgens mij kan een koi niets anders zijn dan een karper, dus is de toevoeging karper wat overdreven. Geen kritiek hoor, dit kwam zo in me op en dan zet ik het maar neer.

  4. Lies

    Zonde als hij daar ‘gedumpt’ is, Hans.
    ‘k Zag er vorige week meerdere in de Japanse Tuinen in Hasselt. ‘k Twijfelde toen ook, XXL-goudvissen, of… ?!
    Lie(f)s.

  5. Sjoerd

    Dat hoort inderdaad niet, van de eigenaar van een dierenpark hoorde ik ook dat er diverse huisdieren bij hem over het hek werden gezet… Van konijnen tot cavia’s en meer.

  6. די מריו

    Mensen hebben geen idee dat ze de natuur zelf naar de klote helpen. Ze gooien zoveel dingen in de natuur die er niet horen maar wel overleven. Faunavervalsing. Een drama voor de nederlandse natuur.

    Love As always
    Di Mario

Reacties zijn gesloten.