D.C. Lewis – Mijn gebed.

De Gouden terugblik van deze week is ‘D.C. Lewis’, dat was het pseudoniem van ‘Ruud Eggenhuizen’ die op 27 januari 1947 in Arnhem werd geboren.
Hij was een Nederlandse zanger en vooral bekend geworden van de nummer 1-hit ‘Mijn gebed’.
In 1970 deed hij mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer ‘Linda’, maar hij werd niet uitgezonden naar het Eurovisiesongfestival.
Zijn enigste hit is het nummer ‘mijn gebed’ in 1970, de tekst werd geschreven door ‘Gerrit den Braber’, de muziek is van Joop Stokkermans en het arrangement van ‘Bert Paige’.
Het orgelspel op deze onverwachte hit is van de kerkorganist ‘Feike Asma’, gespeeld op het Garrels-orgel van de Grote Kerk van Maassluis.
De trompetsolo is van ‘Jan Marinus’ en de plaatopname en bediening van de registers zijn door Harry van Hoof en D.C. Lewis zelf verzorgd.
Lang voordat het begrip ‘reli-pop’ bestond had hij al met ‘Mijn gebed’ een religieuze hit.
In diezelfde tijd stond ‘Robert Long’ met ‘Unit Gloria’ in de hitlijsten met ‘Our Father’,
het ‘Onze Vader’.
D.C. Lewis had ook nog enkele kleinere hits met ‘Zijn testament’ en ‘Eva Magdalena’.
De zanger zong in latere jaren bij de Dance and Showband van ‘José Marcello‘.
Hij leed sinds de jaren tachtig aan de spierziekte fibromyalgie, in eerste instantie werden zijn klachten door de medici niet serieus genomen.
Hij werd een simulant genoemd, totdat in 1986 een publicatie over fibromyalgie duidelijk maakte aan welke ziekte hij leed.
De spierziekte zette definitief een streep door zijn muzikale carrière en hij overlijd dan ook op 28 april 2000 aan de gevolgen van deze ziekte.
Deze week is ‘Mijn gebed’ de Gouden terugblik in de BankShow dat op single uit werd gegeven met op de B-kant het nummer ‘De Laatste Zeven Dagen’.

11 gedachten over “D.C. Lewis – Mijn gebed.

 1. Kakel

  Het nummer vind ik iets te theatraal. Het klinkt gek maar volgens mij vond ik het vroeger mooier. Raar hè?
  Maar ja, ik ben ook niet meer dezelfde als vroeger (-:
  Dank voor je uitgebreide informatie. Je maakt er altijd weer een werk van!
  Lieve groet.

 2. די מריו

  Ik ga hem straks in de uitzending beluisteren, want Shirel is aan het piano spelen. Ik denk niet dat ik daar doorheen mag.

  Love As Always
  Di mario

Reacties zijn gesloten.