Voedselverspilling.

Niet alleen de caissière werkt in de buurtsuup ook de vakkenvuller.
Want lege schappen kunnen niet in de winkel, ze moeten tot de nok gevuld zijn.
Klanten moeten verleid worden om te kopen, liefst heel veel.
Zo liep ik langs de vleesafdeling en een meisje was de vleeswaren aan het bijvullen.
Er stonden bakken vol verpakte vleeswaren en die moesten in de koeling worden gezet,
maar eigenlijk was het wat te veel en met wat duwen en pletten kreeg ze alle vleeswaren op hun plaats.
Toen ik dat zag kon ik het niet laten en vroeg aan haar:
“wordt dit nu ook allemaal verkocht, opgegeten?”
Het is te hopen, was haar antwoord en anders gooien we het gewoon weg.
Ik was niet verbaast van het antwoord, omdat het een bekend feit is dat een deel van de
producten in de buurtsuup worden weggegooid.
Maar ik schrok meer van het feit dat ze het zo makkelijk zei, zonder gevoel.
Misschien wel zelf bescherming van haar kant, want als je voedsel moet weggooien en je krijgt daar een rot gevoel door ga je er zelf onderdoor.
Zij werkt ook maar in opdracht van haar werkgever.
En die is de gene die daar verandering in moet brengen.
Of is dat te gemakkelijk gezegd?


Lunch in de afvalbak.

14 gedachten over “Voedselverspilling.

  1. Bertie

    Heel erg. Het is allang zo. Voorheen gingen er nog overgeschoten groenten naar het vee of naar het paard van de schillenboer maar dat krijgt nu aangepaster voer.
    Zelf koop ik kleine hoeveelheden, wat over blijft vries ik in. Onaangebroken verpakkingen kunnen naar de voedselbank, meer kunnen we niet doen.

  2. SUSKE

    Veel gaat hier naar de voedselbank. Die deelt dit dan uit aan mensen die het nodig hebben. Nadeel is dat het voedsel over tijd is wat betreft vervaldatum.

  3. Merel

    Er werd inderdaad veel te veel weggegooid het zou beter zijn van de rekken niet zo vol te stoppen

  4. willy

    dat meisje doet wat haar bevolen wordt Hans

    maar eten weggooien, vind ik schandalig

    groeten

  5. Sjoerd van bVision

    Ik werk er ook aan mee, wij winkelen twee maal per week, als ik dan vlees of groenten koop kijk ik altijd naar de houdbaarheidsdatum en neem dat mee wat het meest vers is. Anders is het al bedorven voor we ervan kunnen eten.

  6. mizzD

    Zonde hè, al die overproductie? als er wat beter gecalculeerd kon worden hoeveel er echt verkocht wordt, zouden we allemaal veel goedkoper uit kunnen zijn denk ik. Gelukkig gaat er hier volgens mij toch veel naar de voedselbanken.
    Groetjesss!

  7. John

    Met een maat van me ging ik vorig jaar zomaar de containers langs. We hadden voor een maand aan eten denk ik. Alles nog enkele dagen houdbaar, Er is een Facebook groep voor.

  8. Kliefje

    Ik zie het bij Jill ook, die gooit op haar werk hele containers wel, elke week weer. Kan daar ook niet zo goed tegen. Het op laten halen door instanties zoals de voedselbank mag ook weer niet, regelgeving. Bladiebla. Bah.

Reacties zijn gesloten.