Registratie.

Gisteren maandag 10 augustus was het zo ver, alle restaurants, cafés en andere
horecagelegenheden in Nederland moeten bezoekers vanaf maandag vragen om hun
contactgegevens achter te laten.
Met die gegevens moet het voor de GGD makkelijker worden om een bron- en
contactonderzoek uit te voeren bij een eventueel vastgestelde corona besmetting die te
herleiden is naar de betreffende horecagelegenheid.
Nu ben je het als klant niet verplicht, maar ik zit er niet zo mee.
Ik gebruik gewoon mijn nickname ‘Hans Bank’ en geef mijn vaste telefoonnummer op.
Echt niet mijn mobiele nummer, die is alleen voor mensen die ik vertrouw.
Mijn eigen naam geef ik niet op , want ik wil niet dat iedereen mijn gegevens kan koppelen.
De uitbater van de Brasserie weet toch wel dat het mijn nickname is,
hij heeft mijn kaartje gekregen.
Maar de privacy is natuurlijk ver te zoeken, de lijsten met gegevens liggen open en bloot op een tafeltje en als ik wil kan ik ongestraft een foto van de papieren maken.
maar ik heb geen kwaad in de zin, maar het bewijs lever ik.
Nu heb ik wel de telefoonnummers gewist, vind ik wel zo netjes.
Want zelf zou ik het ook niet leuk vinden als ik mijn gegevens online zal zien staan.
Maar gisteren heb ik dus twee uur vakantie gevierd aan de vijver, met een Zomerse
temperatuur van 33 graden Celsius.
Met een ijsje en een tonic was het goed vertoeven en heerlijk rustig.
De warmte houd ons wel bezig, menig buurtje loopt te puffen van de hitte in hun appartement.
Vandaag weer een heel warme dag, veel succes.


Registratieformulieren.

Vakantie gevoel.

22 gedachten over “Registratie.

 1. willyfotoblog

  hier wordt dit dus sinds enige tijd toegepast..Hans

  maar elke horeca-uitbater doet dat op zijn manier, en je gegevens worden op hun juist zijn niet gecontroleerd….

  en met de privacy wordt soms wel losjes omgesprongen…

  eerst ging het traceren met een app uitvoeren, omwille van privacy werd dit idee afgevoerd..

  of dit systeem nu effectief is durf ik te betwijfelen…

  in sommige streken , hebben huisartsen afgesproken om hun gegevens ivm corona te delen…

  maar daar was de politiek niet onverdeeld gelukkig mee..

  ik ben benieuwd

  groeten

 2. willyduvel

  Waar ken men Je niet ?? privacy is wel een raar woord he Hans Nu at is volgens Jou het verschil met een vast of een ander nummer ? Zijn die niet allebei terug te vinden ? Bij een vast nr hoort ook een vast adres hier bij ons Bij Jullie niet ? Oei Hans al weer die vragen Sorry hoor

  1. Matroos Beek

   Er valt wat van te zeggen… maar ik heb geen moeite om mijn gegevens te delen. Die zijn toch al gekend. Als ik zie wat de belastingen allemaal al vooraf invullen op mijn belastingbrief…. pfff…
   Big brother is watching us already.

 3. Hilly Nicolay

  Waar ben je nog onbekend…

  Een ijsje geeft altijd een vakantiegevoel, net als aan het water vertoeven.

  Maak er vandaag ook weer een mooie dag van hans.

  ( O ja, als nog een plaat aangevraagde in vorige blogje.)

  groet,
  Hilly

 4. mizzD

  Het is voor je eigen goed.. ik zou best heel graag gebeld willen worden als er eentje aan een tafeltje naast mij positief getest werd! Ik geef sowieso altijd m’n vaste nummer op.. m’n mobiele weet ik na al die jaren nog steeds niet uit m’n hoofd hahahaha! Maar ze zouden wel wat zorgvuldiger met die papieren om mogen gaan ja. Ik zag op tv restaurants die bij de rekening meteen een papiertje gaven om in te vullen.. gewoon apart voor alleen jouzelf.. en die papieren gingen in een envelop en kwamen er alleen maar uit als de GGGD daarom zou vragen. Vind ik wel wat netter. Die mevrouw van het restaurant zat er ook niet mee, met dat extra werk, wat moest moest zei ze en ze was alleen maar blij dat ze open kon blijven en wat kon verdienen.. maar ik hoorde alweer protesten vanuit de horeca, dat mensen erom weg zouden blijven.. ik zou eerder wegblijven als er steeds brandhaarden in die horeca zouden blijken te zijn.. echt niet om zo’n papiertje te moeten invullen hoor!

 5. Morgaine

  Ik heb alleen een mobiel tegenwoordig, ik denk dat ik dan mijn mail maar achter zal laten, die bij Morgaine hoort, maar in mijn hele familie wordt gebruikt, dus ja… Maar voorlopig hoef ik niet zo nodig op een terras, zit liever veilig thuis nog steeds. 😉

  X

 6. Marlou

  Ha Hans,

  ja… het kan me allemaal ook niet zoveel schelen.
  Maar een nickname… dát vind ik wel een goed idee.
  En inderdaad: mn vaste telefoonnummer…

  Dank voor de tip!

  groet van Marlou

 7. Lies

  In Brugge registreren we ook, Hans. Eerst op een blad (met iedereen), dan op losse velletjes papier, en nu via i-pad…
  Als daar geen misbruik van gemaakt wordt vind ik het oké, maar…
  Lie(f)s.

 8. Tine de Jong

  Waar wij gisteren even waren was het ook zo dat het open en bloot lag en alles te zien was. En wat vreemd was die buiten op terras zaten werd het niet gevraagd of gezegd maar die binnen kwamen wel. Daar kan je niet om het tafeltje heen lopen. en waarom daar wel en niet in winkels?? want daar is het veel drukker. je legitimeren via zo een scan lijkt mij ook veel beter en ziet men ook niet je gegevens liggen. Maar ik heb al 2 mensen verloren die mij erg dierbaar waren aan deze kl**te virus dus ik houd me wel aan de regels. Helaas heel veel niet als je ziet hoe men soms regels niet naleven.

 9. John

  Ik ga sowieso nog nergens heen maar heb er geen probleem mee dit te doen als ik wel ergens heen zou gaan. Ik heb ’n Jumbo pas en heet daar John John op. Dan nog een niet privé e-mailtje aangekoppeld, super privé eigenlijk. Mijn 06 krijgt ook niet iedereen.

 10. Trudy

  Het is een gekke tijd en voor vele is het op de tenen lopen. Voor andere weinig brood op de plank. Zelf vond ik het onderwijs op afstand erg wennen en in een korte tijd veel nieuws aanleren. Nico heb ik vreselijk gemist en Amnemiek een maal gezien in 6 maanden en niet geknuffeld alles op afstand en buiten. Wij hebben mensen verloren aan Covid-19 een vreselijke ziekte. Ik houd me aan alle regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *