Zomer.

Het is zomer, maar dat heb je zelf wel gemerkt.
We zitten midden in een hittegolf en voorlopig blijft deze nog wel even.
Men verwacht in de toekomst nog heftigere hittegolven.
Maar ik ga terug naar 1976 en toen was er ook een hete, droge zomer.
De zomer van 1976 was een ramp voor de landbouw en de mensen zochten toen ook volop
verfrissing aan en in het water.
Op de website van wetenschap.infonu.nl kun je de informatie over het weer van toen
terug vinden.


De hete zomer van 1976.

24 gedachten over “Zomer.

 1. Wim

  Ik kan me de hete zomer van toen nog goed herinneren, ik was toen 15. Gek genoeg kan ik me beslist niet de ongemakken voor de geest halen, alleen het plezier. Zal te maken hebben met de leeftijd, als je jong bent, ben je onbezorgder en minder snel last van alles, dit in tegenstelling tot nu, op oudere leeftijd … 😊

 2. Trudy

  Denk dat die van 1976 het jaar was dat ik als leerlingverpleegkundige smolt op de zalen. Gebouw zonder airco en dan 12 mensen wassen en verzorgen. Je kon me uitwringen. Na onze dienst gingen we met open dak naar zee, we waren allemaal verliefd en zongen het liedje: Achter de rode …. van Tol Hansen.

 3. rebbeltje

  Was net een half jaar getrouwd en kregen we dit op ons dak…
  En zagen over de hitte doen we niet dus maar gewoon een winters blogje er tegenaan gooien hihi
  Ja de wereld is aan het veranderen en daar zijn wij ook schuldig aan pfftt
  Groetjes

 4. willyduvel

  Zo was het hier ook Hans en nu ook hoor warm en hopen op regen een geluk in onze tuin een grote “bolcatalpa” ?? Grote bladeren en die geeft koelt ?? Hou het fris ginder he Grts

 5. Suske

  Ik herinner me die zomer ook nog heel goed. Het was constant droog en warm. Pas in september viel hier een druppel. Nu hebben we de ene hete zomer na de andere. Tijden veranderen.

 6. Tine de Jong

  Het zal de komende jaren nog warmer worden is al voorspeld maar ik vind dit al heel erg hoor. Je weet gewoonweg niet wat te doen want het is overal in huis warm. In vroege morgen wel even op balkon gezeten maar als de zon komt zoals nu worden we weer naar binnen gejaagd waar de ventilatoren op hoge toeren aan staan. Mij man heeft ook veel last met zijn astma en moet nu ook meer zijn medicijnen gebruiken en mijn benen onder worden erg dik en het is pappen en nat houden dus mag het echt wel gaan regenen. Van8t alleen wat lichtschichten gehad en verder niets al las ik wel dat het in andere plaatsen noodweer was geweest. En voor de boeren /landbouw is deze droogte ook helemaal niet goed en dan maar hopen dat het niet zo wordt als in het filmpje want dat herinner ik mij ook nog goed. En met de koeien die onbeschut buiten staan en ook andere dieren vind ik ook heel erg.

 7. mizzD

  1975.. toen was ik 16 en reed op m’n brommertje naar mijn vakantiebaantje.. een jeugdkamp in de Dordtse Windenhondenpolder. De hele dag buiten en die kids nat spuiten met de brandslang.. geen idee dat het toen zó warm was.. maar zo warm als nu was het sowieso nog niet toen!

 8. Peter

  Kan ik mij ook nog heel goed herinneren. Toen reed ik op de vrachtwagen en moest met een grijpkraantje mijn auto laden. Betekende anderhalf uur in de brandende zon zitten. Maar ja toen was ik nog jong. 😉

 9. John

  Ik las gister dat de klimaatmodellen die ze gebruiken verkeerde berekeningen maken. De hittegolf van nu had niet kunnen bestaan volgens die computermodellen. Tja, ik vind het wel logisch. Die modellen houden rekening met standaarden. Maar elk jaar veranderen die, dus ja. We zullen nog veel zwarte sneeuw gaan zien in de toekomst en zeker onze kinderen.

 10. Bertie

  Dat was een zomer om te onthouden, de akkers die niet besproeid werden deden denken aan beelden vn de Sahel.
  Toen er eindelijk regen verwacht werd zat bijna de hele buurt buiten, klaar voor een openluchtdouche. 😁

 11. Marlou

  Ha die Hans,

  gelukkig kan ik er goed tegen.
  Ik hou me wel rustig en doe veel in de vroege ochtnd en af en toe zwemmen.
  Maar verder… doe ik lekker bijna niks.
  Heerlijk!

  Groetjes van Marlou

 12. Lies

  Voor de 12de dag op rij, Hans, blijft het hier droog/warm… De regenwaterput raakt le(e)g(er)…, en wij smelten met z’n allen/dampen…
  Hou het (zo) koel (mogelijk)…!
  Lie(f)s.

 13. ZON-nebloem

  het was hier gisteren 38°
  dan een hitteonweer met hagel
  regen….
  en daarna was het nog 25°
  deze morgen is het wel lekker fris, ik heb hier alles open gezet
  En die zomer herinner ik me zeker nog, het was zo warm en ik liep met katoenen kleding dat alles bij me bedekte omdat ik hooikoorts heb….iedereen bekeek me
  -Een @->- voor jou.

 14. boerin zonder naam

  Kan me dat jaar nog goed herinneren…. Een oom van mijn vader kwam hier de weilanden onder water pompen met een grote pomp om nog enigzins gras te laten groeien voor de koeien.
  Toen ome Jan overleed een paar jaar terug heeft mijn vader toen die grote pomp overgenomen ‘voor het geval dat…’ Nu is mijn vader al 6 jaar geleden overleden, maar de pomp werkt nog steeds. De laatste jaren zetten we er de greppels mee vol, want de droogte komt steeds weer terug. En twee jaar geleden heb ik ook al het reserve voer al op moeten voeren omdat er niets mee groeide. Ik ben u nog steeds weer overnieuw reserve voer aan het hamsteren…….. ‘Voor het geval dat……’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *