Linkshandigendag.

Ik wil niet zeuren hoor, maar als je linkshandig bent leef je in een onaangepaste wereld.
Want alle apparatuur, hulpmiddelen, de poortjes bij het station en voor mij de herenjas en de kraan op je aanrecht zijn ingesteld op rechtshandige mensen.
Zo gebruikte ik de muis van de pc liefst aan de linkerkant, maar soms waren de snoertjes
gewoon te kort om dat te kunnen doen, (toen was er nog geen draadloze muis of toetsenbord) .
Thuis namen de kinderen mijn linkshandige gebruik van de muis gewoon over, maar kwamen dan op school of ergens anders in conflict.
Dus besloot ik om de muis rechts van de pc te gebruiken, het duurde even maar is gelukt ik heb me aangepast.
Nou dat denk je, als iets echt lastig is, ja je raad het al, gebruik ik de muis weer linkshandig.
Net als het gebruik van een boormachine, gebruik je die links handig heb je een probleem.
Want aan de linkerkant zit de vergrendel knop, nou daar heb ik in het verleden flinke
problemen mee gehad, een boormachine die vergrendeld is en dan vastloopt .
los het maar op als het kreng door blijft draaien.
Wat dacht je van autorijden, vooral in het begin een rechterhand die compleet niet weet wat hij moet doen, was ik maar in Engeland geboren.
Nee het leven van een linkshandige is niet altijd makkelijk, eigenlijk is het altijd aanpassen aan de rechtshandige medemens.
Waarom schrijf ik dit?
Nou ik ben linkshandig en vandaag is het Linkshandigendag en kwam dit you-tube filmpje
tegen, laat je verbazen.


Linkshandig gedrag duurt tot en met 3:15.
Daarna andere onderwerpen.

25 gedachten over “Linkshandigendag.

 1. Morgaine

  Ja, heel herkenbaar, zelf ben ik rechts, maar mijn moeder is links, in haar tijd, moest ze ook leren met rechts dingen te doen, dus is zijn twee handig, maar als ik tafel dek, is het voor linkshandigen en zitten anderen mij aan te kijken dat ik de tafel verkeerd om heb gedekt, en dan roept mijn moeder, nee hoor! Ze doet het goed, hahahahaha Zo heb ik jarenlang verkeerd om staan strijken omdat ik het leerde van mij moeder, dus pakte ik de strijkbout van links naar rechts over, het heeft jaren geduurd voor ik zelf in de gaten had dat ik mijn strijjkplank om kon draaien, bijv. hahahaha

  Mijn dochter is ook links, en toen was ik blij met mijn linkshandige moeder die haar van alles kon leren en zo weet ik ook, dat je al vanaf peuter/kleutertijd, ook linkshandige materialen aan kunt schaffen zoals een schaar, de blikopener elektrisch bijv. en ga zo maar door, maar ik snap je! Gelukkig is er nu meer verkrijgbaar voor linkshandigen, alleen de foto camera had ik niet bij stil gestaan, ik snap nu waarom de foto’s van vroeger door mijn moeder gemaakt allemaal zo herkenbaar zijn omdat mensen er vaak maar half op staan….

  X

 2. Melodyk

  Vind ik geen zeuren hoor…. al ben ik zelf handig genoeg met beide handen, toch rechshandig voorkeur. Ik echter veel linkshandigen… dus weet hoe het zit met apparatuur-problemen…

  Als je gewrichtsproblemen hebt, zoals ik, leer je beide handen gebruiken en ontdek je dus ook dat een schaar niet knipt en een mes niet snijdt als je niet de jusite in handen hebt.

 3. willyduvel

  Zouden de uitvindingen enkel door rechtshandigen gedaan zijn Hans Wat zou de reden kunnen zijn dat men alles voor die heeft Kan me geen gereedschap voorstel speciaal voor “linkshandigen ” Wel nooit bij stilgestaan hoor Grts

 4. mizzD

  Wij hadden vroeger op de peuterspeelzaal linkshandige schaartjes aangeschaft, maar feitelijk was dat ook het enige waar wij ons voor de linkshandige kleintjes zorgen over moesten maken.. kwasten en krijtjes en prentenboekjes zijn allemaal niet zo’n probleem hè. 🙂
  Van al m’n broers en zussen kreeg m’n moeder het voor elkaar om de allerlaatste linkshandig te laten worden.. m’n jongste broer dus.. die schilder is geworden. Want ja.. die merkte natuurlijk op de kleuterschool al dat die kwasten wél gemakkelijk werkten met links hahahahhaaaa!

 5. Peter

  Ik ben ook een linkse muizer. Op de lagere school een paar flinke tikken op mijn handjes gehad van de juf want ik moest en zou rechts schrijven wat resulteerde in een belabberd handschrift.

  1. Matroos Beek

   Gelukkig mag ieder nu zijn hoe hij is: links of rechts. Politiek buiten beschouwing gelaten…Er zijn nu ook pennen voor links- en rechtshandigen. Ik heb er zo een. Ben rechtshandig.
   Ik zie zo graag iemand links schrijven. Het boeit me.

 6. Marlou

  Ha Hans,

  ja… nu je het zegt… alles, maar dan ook alles is ingericht op de rechtshandigen.
  Ik weet nog goed, dat mijn oudste zus Klara, die aan de rechterkant zwaar gehandicapt was, links moest leren schrijven. Ja… links!!
  Ze kreeg overigens een prachtig handschrift!
  Maar met rechts kon ze niet veel, hoewel ze dus wel rechts was… ook gek, lijkt me dat…

  happy linkshandigendag!

  Marlou

 7. Sjoerd

  Ik ben een van de gelukkigen die met beide handen aan de slag kan, Alle schrijven zit echt in mijn hoofd met rechts. Maar een spijker inslaan of schroeven vast draaien, links schakelen, dat gaat vanzelf.

 8. John

  Ik moest vroeger op school rechts schrijven en alles rechts doen. Vreselijk gewoon. Aan mijn handschrift zie je dat soms nog wel. Ik heb wel een voordeel want ik kan veel dingen links en rechts net zo gemakkelijk uitvoeren. Ongeveer 7 % van de wereldbevolking is linkshandig.

 9. johmar

  Heel herkenbaar. Ik ben geboren in 1961 ben linkshandig en ging in Utrecht naar school daar mocht ik net als mijn broer die ook linkshandig was gewoon linkshandig blijven. Toen ik 10 was en mijn broer 11 gingen we verhuizen naar een klein dorp en ging mijn moeder mij en mijn broer inschrijven op de plaatselijke lagere school. Toen de directeur hoorde dat wij linkshandig waren begon hij er over dat we toch echt rechtshandig moesten gaan leren schrijven.. Nou mooi niet zei mijn moeder dan komen ze niet op deze school. De man deed nog een poging om haar over te halen met het antwoord dat een andere school een heel stuk verder fietsen was. Mijn moeder hield voet bij stuk en hij ging overstag. Alsof hij ons een heel bijzonder voorrecht gaf mochten wij als linkshandigen toch op zijn school komen. Bij het voorstellen in onze klassen werd het feit dat wij linkshandig waren ook gemeld alsof wij een soort van afwijking hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *