Vosje.

Naast de wolf, waar ik afgelopen 13 april over op de weblog schreef, die werd gespot in Amersfoort in de wijk Zielhorst, is er nu ook een rond lopende vos.
De vos waar deze maand melding van werd gemaakt, houdt de gemoederen in de woonwijk Soesterkwartier aardig bezig.
Meerdere bewoners hebben het dier de afgelopen tijd al door de buurt zien rondlopen.
De vraag is natuurlijk: gaan we de wolf en de vos vaker terugzien in het straatbeeld?.

17 gedachten over “Vosje.

 1. mizzD

  Ja, die lopen al jaren door alle steden heen.. hier ook blijkbaar, ik zag daar ook al eens een filmpje van. Maar vossen.. die pakken geen schapen en pony’s.. kippen en eenden worden zeker als minder belangrijk gezien..? 😉

 2. Dorien

  Tja, als wij mensen hun leefplaatsen wegnemen dan komen de dieren naar de stad. Ook hier zijn er vossen in het stedlijk gebied (af en toe ligt er weer een doodgereden vosje langs de weg).

 3. Tine de Jong

  Men neemt steeds leefgebied af van dieren en dan is het geen wonder dat men ze nu in straatbeeld zal kunnen zien. In menige stad is een vos weleens gezien in straat en is geen reden tot zorg, maar houd wel afstand dat zei een dierenambulance eens, en vooral niet voeren.

 4. Sjoerd

  De vos kot toch wel vaker in het straatbeeld voor. Hier in de zuiden zie je ze veel. Het zijn uitstekende kippendieven. Alleen maken ze er meer dood dan noodzakelijk.

 5. YOVA

  Wat erg deze vos in de woonwijk te lopen. Het is zo raar gezicht. Deze meneer gelijkt filmen. Zeker zoekt iets. Wolf kunnen ook doen. Ik zag gisteren ergens pc filmpje hele groepje wolven er zijn. Zijn nogal wat in nl. Er komt steeds meer. Wolven kunnen schapen en koeien enz aanvallen. Best zielig v allemaal. Fijne dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.