Op bezoek.

Een bezoek aan de buurtsuup, ik heb het gered.
Want bewegen is goed voor een senior, lopen kreng.
Maar goed het was erg stil in de buurtsuup, een aantal klanten stond met een
boodschappenlijstje, ja een papieren.
Misschien wel zo veilig in deze onstuimige tijden, voor je het weet valt de elektriciteit uit.
Ik loop richting het brood, want dat was broodnodig om in te kopen.
Onderweg kom je allerlei producten tegen, ach dat begrijp jij wel.
Nu is met lekkere trek winkelen te vergelijken met je eerste liefje.
Je wilt van alles, maar er is te veel om aan te raken.
Dan sta ik bij de vis afdeling, maar dat is ook al geen afdeling, meer een koelafdeling van twee koelers.
Nee, staat me niet aan, dan naar de salades, nee, veel te veel calorieën.
Wat een verzoeking, winkelen met trek en op je gewicht moeten blijven letten.
Ik kom aan bij de broodafdeling, of heeft dat ook een andere naam.
Welk brood neem ik, nou die ik altijd neem, een volledig volkorenbrood.
Ik heb er studie van gemaakt, Tessa zegt altijd dat ik naar het ‘warme bakkertje’ moet gaan.
Ik ben meer het type, een winkel is meer dan genoeg.
Het ruikt heerlijk naar vers brood als ik voor de vitrine sta, een genot.
Maar de winkel medewerkster heeft even geen tijd voor me!
Ze trekt grote handschoenen aan…. en zegt: ‘sorry hoor!
Ik vraag heb je het koud?.
Ze kijkt me aan, met van die donkere ondeugende ogen en ze zegt lachend!
“Nee, ik ben heet” (met zwoele stem).
Ik zak zowat achter mijn boodschappenkar in elkaar, dat was heel onverwachts.
Ze vult nog even aan, ze zegt, ‘jaaa door de broden’.
We lachen samen tot dat haar wangen nog roder worden.
Eigenlijk ben ik in een klap verliefd op haar, maar gezien het leeftijdsverschil laat ik het maar bij een brood, wat ik me graag laat aan reiken.
Ze zegt nog tegen me, ik vind je wel aardig, zoveel mensen zien niet wat ik aan werk verzet.
Opeens was de dag van twee mensen te vergelijken met een heerlijk vers brood.
Je kunt ook zelf experimenteren met broodjes afbakken, net als Engel.


afbakken broodjes op hoog vuur.

14 gedachten over “Op bezoek.

 1. rietepietz

  Winkelpersoneel …het zijn natuurlijk ook gewoon mensen, en dus ook gevoelig voor een vriendelijke bejegening. En een grapje op z’n tijd is ook nooit weg, ik heb er prima ervaringen mee. 😉 Ik ga wél altijd naar de warme wakker voor m’n brood, inderdaad ook volkoren.

 2. Ferrara

  Ik ga ook altijd met een papierenlijstje naar de super., winkelt snel en je neemt meestal geen dingen mee die er niet opstaan. Leuke ontmoeting bij het brood, kleurt niet alleen de wangen maar ook de dag.

 3. mizzD

  Niet zo’n goede reclame voor die Omnia-oven.. zullen ze niet blij mee zijn hahahahaaa! Bovendien.. op het gas en dan duurt het 13 minuten? afbakbroodjes? die zijn in een normale oven klaar in 7 en in een airfryer in 3-4 minuten.. kost een hoop duur gas dan die Omnia. Maar ik begrijp dat het voor in de camper is tijdens vakantie? zou ik lekker verse broodjes bij een bakkertje kopen..!! 🙂

  Nóóit met lekkere trek naar de super gaan nee.. het wordt altijd een ongezonde snack dan.. maar dat kan ook weleens lekker zijn. 😉

 4. John

  De super verkoopt toch ook nog gewoon sla? Hier althans wel. Zelf snijden en mengen en je hebt een heerlijke salade. Hier altijd volkorenbrood ook, maar ik eet niet zo veel brood. De Noorse zal die uit Turkije komt sla ik ook over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.