GGOS.

Vandaag in de GGOS van 2023-01-18.
Een overzicht van de GGOS van vandaag, het is aflevering 519.
Oma is bijzonder trots.
Want vandaag is de eerste aflevering over de Nederpop.
Nederpop is popmuziek gemaakt door Nederlandse bands en artiesten, zegt Flip.
Hij kan het weten, want hij heeft meegeholpen met de voorbereiding.
Vandaag deel een van de Nederpop en volgende week deel twee.
Laat je verder maar verrassen in de GGOS, te vinden op de pagina van Bankradio.

6 gedachten over “GGOS.

  1. Francky

    Leuke aflevering van de GGOS met nederpop.
    Bij de term nederpop denk ik meer aan bands als the golden earrings, motions, Branbox enz.
    Wie weet komen die in een volgende aflevering.

  2. Sjoerd

    Ik kan me de kritiek van MizzD wel voorstellen. Smartlappen en Palingsound zou ik ook niet tot Nederpop rekenen daarvan is het popgehalte wel heel erg laat. Het geeft wel de ontwikkeling van de Nederlandse muziek weer. Maar ik heb met plezier en aan de buis geklonken geluisterd naar deze aflevering. Maar wat mij betreft vind ik het toch een mooie aflevering.

  3. mizzD

    Hou wel van Nederpop.. mijn favo-band is De Dijk, dus ja..! Hopelijk gaat die ook langskomen, maar The Scene, Toontje lager, Van Dik Hout, Het Goede Doel, Blof enz enz.. allemaal leuk.. we hebben best wat goede nederlandstalige bands gehad en nóg.. al zingen Nederlandse bands nu vaker wel Engels.

    1. mizzD

      Hmm.. hoor nu toch al wel een tijdje plaatjes die ik nauwelijks tot de Nederpop reken.. je zoekt het tóch meer in het Nederlandstalige lied en de chansons van BZN.. jammer hoor.

      1. mizzD

        Ik las op Wikipedia dat er inderdaad in elk decennium andere Nederpop gemaakt werd.. maar voor mij persoonlijk zijn het toch meer die bands die in de jaren 70 en 80 allemaal opkwamen.. in navolging van Doe Maar.. lekkere poppy nummers en dan het liefst ook in het Nederlands (of de Nederlandse dialecten), maar géén smartlappen. De term ‘Nederpop’ werd in de genoemde jaren ook voorál gebezigd voor die bepaalde bands. GoldenEarring en andere bands en artiesten die alleen in het Engels zingen vind ik echt gewoon meer pop dan expliciet Nederpop. Maar blijkbaar heb ik dat dan verkeerd begrepen altijd.

Reacties zijn gesloten.