Town Without Pity.

Afgelopen vrijdag was de Gouden terugblijk Gene Pitney met het nummer nummer
I’m gonna be strong”.
Ik vertelde toen dat zijn eerste grote hit in 1961 was “Town without Pity”, wat de titels song van de gelijknamige film waarvan de muziek werd geschreven door “Dimitri Tiomkin” met teksten van “Ned Washington”.
Het nummer werd voor een Academy Award genomineerd en werd zijn eerste Top 40 single.
De film speelt zich af in bezet Duitsland vijftien jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Vier jonge Amerikaanse soldaten die beschuldigt worden van het verkrachten van een meisje uit een Duits kamp in de buurt, moet majoor Garret hen verdedigen.
Al snel blijkt dat de dorpelingen het liefst wraak zouden willen nemen, waardoor Garret moet beslissen of hij door wil gaan met zijn verdediging.
Het interessante van films uit deze periode vind ik wel het tijdsbeeld wat ze weergeven.
Het gedrag, leven en spreken van de mensen, maar ook de beelden van toen geven een stukje geschiedenis van lang vervlogen jaren.
Zo zie je ook de veranderingen die er hebben plaats gevonden in de loop van de tijd.
Het zijn films die niet te vergelijken zijn met de huidige tijd, alles gaat wat rustiger en de actie is vaak beperkt, maar hoeft niet minder heftig te zijn.
De film met muziek van Gene Pitney kun je hier onder bekijken.

13 gedachten over “Town Without Pity.

  1. Renesmurf

    Toch geweldig wat er allemaal online staat! Ik weet al dat dit niks voor mij is, ik kijk alleen Nederlands en dan het liefst in kleur.

  2. Zilvertje

    Oh, wat een mooie bijdrage weer. Ja, ik was er al wel, maar te klein om de film te kijken, dus dat ga ik doen, dankjewel, ik heb een smart tv, dus van de pc zet ik hem zo op mijn grote beeld tv, heerlijk!

  3. Bertie

    Kirk ken ik ook maar de film niet, ik keek zelden maar ik geloof je, het zal best een mooie film zijn. Misschien een dezer dagen eens kijken.

  4. mizzD

    Hahahaha.. ik denk dat niet veel mensen hier een hele film uit gaan zitten kijken.. het moet tegenwoordig vlug-vlug-vlug Hans.. net als de films hehe!
    Groetjesss!

  5. Mirjam Kakelbont

    Ik moest nog geboren worden *proest*
    De film ken ik niet en ik vrees dat ik ‘m ook niet ga bekijken. Toch zie ik ook de verandering in tegenwoordige films vergeleken met die van vroeger. Alleen James Bond blijft hetzelfde. Er zou best een keer een vrouwelijke Bond mogen komen!
    Lieve groet ♥

  6. ZON-nebloem

    toen was ik nog maar 1 jaar, maar Kirk ken ik natuurlijk
    ik heb wat met de balk zitten schuiven want het duurt me wat te lang om nu die film te kijken(1:43:29)
    Een @->- voor jou.

Reacties zijn gesloten.