Armand.

In 1969 nam Armand zijn laatste plaat op voor Phonogram, het werd het nummer “Waar wil je heengaan mijn liefste?”.
Het nummer was een vertaling van “Where do you go to my lovely”, gezongen door Peter Sarstedt.
Deze vertaling werd gemaakt door zijn producer Peter Koelewijn, Armand had hier enorm de pest over in van want hij wilde nummer helemaal niet opnemen omdat hij een hekel heeft aan covers van bekende nummers.
Maar Peter Koelewijn stond erop dat hij dit nummer wel op zou nemen.
Voor de achterkant van die plaat mocht Armand dan wel een eigen nummer gebruiken, en dat was het nummer “Laat maar”, een nummer wat Armand schreef samen met lenny Kuhr.
Samen met het achtergrondkoortje dat op deze plaat gezongen wordt door de gezusters Paay, Patricia en Yvonne Paay.
Doordat Peter Koelewijn Armand had gedwongen om het nummer “Waar wil je heengaan mijn liefste?” tegen zijn zin op te nemen, is Armand bij Phonogram vertrokken en wou niet meer verder werken met Peter Koelewijn en dit was niet zo’n slimme zet van Peter Koelewijn, want anders had men de zanger kunnen behouden voor Phonogram.
Omdat Armand een groot voorstander is van legalisering van softdrugs en Philips weigerde dergelijk teksten op plaat uit te brengen, stapte hij over naar Telstar van Johnny Hoes.
Het nummer “Waar wil je heengaan mijn liefste?”, kwam ook niet in de top 40, maar het nummer is zeer herkenbaar als een cover van Peter Sarstedt.

9 gedachten over “Armand.

  1. די מריו

    Ik heb wel een cd van Armand, maar voornamelijk natuurlijk voor Ben ik te min. Een van de mooiste Nederlandstalige nummers die er ooit gemaakt is. Misschien moet ik die maar eens aanvragen binnenkort.

    Love As Alwyas
    Di Mario

  2. Marianne

    Ik vind dit een mooi nummer maar hoor het toch liever in de originele versie van Peter Sarstedt…

    Een fijn weekend Hans.
    Liefs Marianne

  3. Redstar

    Ik vind ook dat men softdrugs moet legaliseren. Het zou een berg problemen oplossen, en een ebrg geld opleveren voor de schatkist.

Reacties zijn gesloten.